Desconvocada la vaga de Renfe

La protesta estava prevista per a aquest divendres i els dies 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre

El Ministeri de Transports i els sindicats han arribat a un acord aquest dijous 23 de novembre per desconvocar la vaga de Renfe que havia de començar aquest divendres contra el traspàs de Rodalies a la Generalitat. La protesta estava prevista per a aquest divendres i els dies 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre.

Segons han confirmat fonts sindicals, la desconvocatòria s'estén a tots els dies, és a dir, aquest divendres, el 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre. A Catalunya, fins a 4.000 treballadors estaven cridats a la protesta. La Generalitat havia establert uns serveis mínims del 66% en hores punta a Rodalies i un 33% durant la resta dels serveis i Renfe havia previst la supressió de fins a 400 trens. Aquest dijous els usuaris han denunciat que els treballadors ja estaven duent a terme una "vaga encoberta" ja que s'han registrat nombrosos retards.

L'acord entre el Ministeri de Transports i els sindicats

El Ministeri de Transports ha difós una nota en què explica que s'ha arribat a un acord amb els sindicats per "treballar de la mà en el procés de transferència de la gestió de Rodalies de Catalunya i en el futur de Renfe Mercaderies". El nou ministre de Transports, Óscar Puente, s'ha compromès, en aquest sentit, a "respectar i salvaguardar en tot moment" els drets sociolaborals "i de permeabilitat" de tots els treballadors de Renfe i Adif, segons recull la mateixa nota.

Així, el Ministeri subratlla que les meses de negociació per a la transferència i per a la identificació d'un soci per a Renfe Mercaderies "es duran a terme amb la participació de la representació legal dels treballadors". També es promet una "mesa de diàleg permanent" entre les parts per "transmetre la visió i el model ferroviari pel qual advoquen els treballadors de Renfe i Adif". En aquest sentit, el Ministeri ha anunciat una primera reunió per al 15 de desembre per fer seguiment de l'acord i tractar els punts que s'hi han recollit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.