Una desena de persones participen en l'anellament científic d'aus a Sant Muç

Els més petits han gaudit d'una jornada d'aprenentatge de la mà de l'ornitòleg Jorge de Pedro

L'activitat ha tingut lloc a la confluència entre el carrer de les Valls i l'avinguda de Rubí, a Sant Muç. A les 8 h els participants han agafat els ocells per fer l'anellament, mentre intentaven esbrinar de quin tipus d'ocell es tractava amb una guia. "A la jornada d'avui hem agafat unes 80 aus, quan el normal en aquesta estació és una mitja de 40 o 50" ha comentat Jorge de Pedro.


Un cop s'han agafat els exemplars, els professionals han continuat prenent dades com el pes o la mesura de les ales per tal de poder fer una anàlisi científic posterior. Després s'han posat les anelles a les potes i els participants han anat alliberant els ocells un per un.

Ornitòleg prenent mesures a les ales de l'ocell. FOTO: Estela Luengo

Ornitòleg prenent mesures a les ales de l'ocell. FOTO: Estela Luengo


L'objectiu de l'activitat és proporcionar coneixements de la biologia dels ocells, els seus desplaçaments i les seves relacions amb el medi natural. "L'anellament és un marcatge que es fa a les aus per fer un seguiment posterior. La idea és que aquestes aus es puguin recuperar perquè en recuperar-les ens mostren la ruta migratòria i l'estat poblacional, això vol dir saber com estan integrats en el seu hàbitat, saber si el clima afecta o no, si tornen a les zones de cria, si les canvien, o si nosaltres modifiquem algun factor en l'entorn que fa que aquestes aus no repeteixin". Ha mencionat l'ornitòleg.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.