El documental 'Cent anys d'Esbart, de Rubí al món', ja es pot veure a través del 3CAT

El film recull en 55 minuts una narració cronològica de la història de l'Esbart Dansaire de Rubí fins després de la guerra civil

"Cent anys d'Esbart, de Rubí al món", el documental al voltant de l'Esbart Dansaire de Rubí dirigit i realitzat pels rubinencs Xavier Serrat i Blai Farran, ja es pot veure a través del 3CAT, la plataforma digital de TV3.

Cent anys d'Esbart, de Rubí al món recull en 55 minuts una narració cronològica de la història de l'Esbart Dansaire de Rubí fins després de la guerra civil. La segona part del film es divideix en blocs que parlen dels directors de l'Esbart, l'attrezzo, els aspectes tècnics, l'escola de l'Esbart i la projecció internacional del grup que porta Rubí al món. "Aquest documental sempre ha estat un regal a la ciutadania i a l'Esbart. Ara, aquest regal i la història de l'Esbart és accessible a tothom a través de la plataforma digital de la Televisió de Catalunya. N'estem molt orgullosos", explica Serrat.

Per Blai Farran "és un honor que tothom des d'allà on sigui pugui veure Cent anys d'Esbart, de Rubí al món. La producció ha agradat molt als responsables de continguts de la televisió pública i això també és per nosaltres un reconeixement a la feina feta".

El documental repassa la història de l'Esbart de Rubí a través de 27 testimonis que inclouen dansaires, directors, personal tècnic, historiadors i representants polítics. L'Esbart Dansaire de Rubí és una formació artística reconeguda a tot el món. Premi Nacional de Dansa 1980 i Creu de Sant Jordi 1997, el documental permet escoltar els testimonis de qui ha portat la dansa tradicional catalana a París, Londres, Mèxic o Davos.

El film és el primer llargmetratge codirigit per l'actor Xavier Serrat (Segon mil·lenni) i el segon documental que signa Blai Farran (Cresta Audiovisual) al voltant de la història de la ciutat, que ja va dirigir 'Després de les aigües' sobre la rierada de 1962.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.