Les dones rubinenques cobren un 17,4% menys que els homes

La bretxa salarial a Rubí es manté per sota de la mitjana catalana, però per sobre de l'espanyola

Les rubinenques cobren 4.968 euros l'any menys que els rubinencs, el que significa que al municipi hi ha una bretxa salarial del 17,4%. Aquesta dada es manté per sota de la mitjana catalana, 17,8%, i del Vallès Occidental, 18%, però per sobre de l'espanyola, que està en un 17%, segons dades de l'Observatori del Consell Comarcal.

Si diferenciem per sector d'activitat, la bretxa s'eleva fins al 39,9% en la construcció, un sector tradicionalment molt masculinitzat, i en les activitats professionals i administratives fins al 27%. Segons nivell educatiu, els homes de Rubí amb estudis universitaris cobren un 14% més que les dones amb la mateixa formació.

La bretxa de gènere, però, no es mostra només en els sous, sinó que hi ha més dones a l'atur i en general, es contracten menys. Amb dades de desembre de 2023, a Rubí hi havia un 12,5% de dones atures respecte del 8,6% dels homes, i no és perquè hi hagi menys dones amb un nivell d'estudis superiors, ja que passa més aviat al contrari, al municipi el 31% del col·lectiu femení té estudis superiors, en contraposició amb el 27,8% del masculí.

Vallès Occidental

Pel que fa al nivell general de la comarca, les dades constaten la posició de desigualtat de les dones en el mercat de treball. La bretxa se situa en el 18%, és a dir, la població masculina de la comarca té un sou de gairebé 6.000 euros anuals més que la femenina.

A més, l'informe també mostra que les dones tenen molta més inestabilitat laboral que els homes, i és que el 65% del total de contractes signats per dones són temporals vers el 56% dels contractes dels homes.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.