El Govern obliga a retornar l'import de les multes del primer estat d'alarma

Després del primer estat d'alarma ser considerat inconstitucional, s'haurà de retornar la quantitat que es va cobrar i queden anul·lats aquells expedients pendents de tramitar

El Govern espanyol ha demanat retornar totes les multes que es van imposar durant el primer estat d'alarma per la Covid-19, després de ser declarat aquest inconstitucional, tal com ha avançat El Mundo, el divendres 22 d'octubre. D'aquesta manera, quedaran també anul·lats aquells expedients que encara estaven tramitats per l'administració.

Així doncs, després que el Tribunal Constitucional declarés inconstitucional el primer estat, el Govern retornarà la quantitat que es va cobrar per aquest tipus de sancions a través d'un mecanisme en el qual els ciutadans puguin realitzar la transacció a la seva compta bancària.

Amb tot, de les 481.969 actes de sanció tramitades a tota Espanya, 172.482 van acabar amb sanció, l'import les quals haurà de retornar-se. A més, totes aquelles actes de sanció pendents de tramitar també quedaran anul·lades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.