Els sindicats de Renfe i Adif convoquen una vaga pel traspàs de Rodalies

Els treballadors mostren la seva preocupació per la "incertesa" del possible traspàs de Rodalies pactat entre ERC i PSOE

Els sindicats de Renfe i Adif han convocat una vaga de cinc dies per protestar contra la "incertesa" que genera entre els empleats l'acord pel traspàs de Rodalies pactat entre ERC i el PSOE per negociar la investidura de Pedro Sánchez. En un comunicat, els comitès generals de les dues empreses públiques detallen que les aturades contra la "segregació" de plantilla se celebraran el 24 i 30 novembre i l'1, el 4 i el 5 de desembre, coincidint amb l'inici del pont de la Puríssima. La mobilització serà de 24 hores i està convocada pel conjunt de la xarxa, inclosa l'alta velocitat. A banda de protestar contra l'acord entre ERC i PSOE anunciat dijous passat, la vaga també rebutja la privatització "encoberta" de Renfe Mercaderies. Rubí compta amb una estació de Renfe a Can Vallhonrat de la línia R8.

Tots dos comitès "s'oposen fermament a qualsevol decisió que suposi la segregació dels serveis que presten les empreses públiques estatals" i per això opten per "paralitzar el ferrocarril a tot l'Estat". L'acord entre les dues formacions polítiques crea una nova empresa pública Rodalies Catalunya amb un consell d'administració amb participació paritària de la Generalitat i l'administració estatal, però amb un president amb vot de qualitat, proposat per l'executiu català.

El comunicat emès pels comitès generals del Grup Renfe, format per Semaf, UGT, CCOO i CGT; i d'Adif, amb representació de CCOO, UGT, CGT, SCF i SF, es detalla que l'acord ha sigut per unanimitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.