Un empresari de Rubí portarà als tribunals a Loteries i Apostes de l'Estat

Reclama el premi d'un número que van cantar els nens de Sant Ildefons però que no apareix en el llistat oficial

De l'alegria a la decepció. Això és que li ha passat a un empresari de Rubí que va comprar 52 dècims de la loteria de Nadal amb el número 59395, que va repartir entre clients i treballadors. Els nens de Sant Ildefons van cantar el número, al qual li corresponia 100 euros per cada dècim, però quan van anar a cobrar-lo, a cap administració constava com a premiat.

"Ho vam sentir a la televisió, es va cantar el número i em va trucar un veí dient que havíem guanyat", explica en Johan Marios, a qui TV3 ha entrevistat i s'ha fet ressò d'aquest particular cas. 

Els suposats afortunats van buscar el número al registre oficial de Loteries i Apostes de l'Estat, l'única llista oficial que val a l'hora de cobrar un dècim premiat, però el número no hi consta. Aquest mateix organisme ha assegurat a TV3 que es pot tractar d'un "error humà" a l'hora de cantar el número.

En canvi, encara avui surt com a premiat en alguns mitjans digitals que permeten comprovar si un dècim està premiat, com és la d'Elmundo.es, i com ha pogut comprovar el TOT Rubí aquest mateix dimarts. 

El número que va comprar en Johan Marios apareix com a guanyador en alguns mitjans digitals

El número que va comprar en Johan Marios apareix com a guanyador en alguns mitjans digitals

Tot i que es tracta d'un premi menor, la quantitat total dels dècims teòricament premiats ascendeix a 5.200 euros, i per aquest motiu ha decidit deixar el cas en mans d'una advocada.

La cadena pública catalana ha entrevistat a la seva lletrada, l'Olga Majoral, qui assegura que és un cas difícil i que probablement acabarà en els tribunals. L'advocada admet que es poden cometre errors humans però considera que "no es pot publicar un llistat oficial que no es correspongui amb els números que s'han cantat", ja que es genera jurídicament "una manca legítima de desconfiança en l'administració".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.