Enric Pallarès: “El true crime és un corrent que s’està instal·lant a partir de l’èxit de ‘Crims’”

Entrevista al llibreter rubinenc amb motiu de la Diada de Sant Jordi

Comença el compte enrere per celebrar una nova Diada de Sant Jordi i Enric Pallarès, al capdavant del Racó del Llibre, ens explica quines són les últimes novetats literàries més destacades per a la gran festa de la rosa i el llibre. A més, la llibreria forma part de l’associació Comerç Rubí.

Enric, com es presenta la Diada d’enguany?

Penso que aquest any es presenta normal. Hem de comptar que en el 2020 estàvem tancats, tot i que després es va fer al juliol un altre Sant Jordi.

El 2021, tot i que no es va fer en punts concentrats, sinó cadascú davant la seva llibreria, va ser excepcional quant a vendes i gent pel carrer. A més, va coincidir que era com la primera festa al carrer després de molts mesos sense fer res i la gent s’hi va bolcar.

Que aquest any caigui en dissabte, com us afecta als llibreters?

És una polèmica eterna. Els que estem a comarques, prop de Barcelona, diem que no ens va bé perquè la gent se’n va a la ciutat. Els llibreters d’allà diuen que tampoc els hi va bé perquè les persones se’n van de cap de setmana. Al final no s’hi pot fer res, perquè el calendari és el que és.

La veritat que els últims anys que havia estat en cap de setmana, aquí a Rubí ha funcionat molt bé.

Pel que fa a la lectura, la pandèmia l’ha afavorit?

La pandèmia ha afavorit la lectura i alguns hàbits d’estar més a casa però ja ha passat. El que queda després doncs és una mica la normalitat. El que llegia continua llegint, algú que potser no llegia ara llegeix, però d’una manera que no és significativa.

Quins llibres esteu venent més ara?

Ara encara la gent està esperant o mirant però crec que els que apunten com a més venuts en ficció en català probablement siguin el Toni Cruanyes i l’Empar Moliner. En no ficció algun d’aquests de Crims.

En castellà, potser el Santiago Posteguillo, que és una aposta forta. Per a nens, està més repartit sempre, no hi ha un títol que sobresurti.

Personalment, i amb l’experiència que tens dels clubs de lectura, quin llibre recomanaries?

Ara estic recomanant, i perquè serà un dels pròxims clubs que tindrem, la novel·la ‘Geosmina’, de la Cinta Farnós. És la seva primera novel·la però m’ha agradat, apunta maneres i m’ho estic passant molt bé. Passa, entre altres llocs, en un poble que no diu de les Terres de l’Ebre.

La novel·la negra passa per un bon moment arran de ‘Crims’?

‘Crims’ és true crime, que és un corrent que ara s’està instal·lant, sobretot a partir de l’èxit del programa. El que és purament ficció, ja fa temps que hi ha molts lectors de novel·la negra.

També hi ha novel·la de la Carmen Mola, que va haver la polèmica aquesta d’una autora que després van resultar ser tres. Tenen una trilogia d’intriga bastant dura, que ha tingut molt d’èxit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.