Es desconvoca la vaga indefinida d'infermeria

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha fet públic que s'ha arribat a un acord amb el sindicat Infermeres de Catalunya

Es desconvoca la vaga indefinida d'infermeria després de gaire bé un mes. El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha fet públic que s'ha arribat a un acord amb el sindicat Infermeres de Catalunya que donarà pas a posar fi a les protestes.

El conseller ha fet èmfasi que mantindrà la reunió bilateral amb Madrid amb la ministra de Sanitat, Mónica García, amb l'objectiu de transmetre la necessitat urgent d'abordar la reclassificació de la categoria professional, una de les demandes del col·lectiu. A més, Balcells ha dit que parlarà sobre temes com que el nivell professional i l'acadèmic estigui adequat, i que passi de l'A2 a l'A1.

Entre les demandes que ha portat a les infermeres i infermers a fer vaga, es troben l'activitat quirúrgica inajornable, el normal funcionament de les unitats especials o serveis de neteja i hoteleria garantits, entre d'altres.

Sobre l'acord amb els sindicats, el conseller ha assegurat que s'estudiarà incloure les reivindicacions de les infermeres al Pla de desplegament, com la determinació de càrregues de treball per elaborar un model adequat d'assignació de professionals o millors organitzatives com la de desconnexió digital, amb la finalitat que els sanitaris puguin desconnectar en horari no laboral.

Finalment, Manel Balcells ha afirmat que continuaran treballant per a millorar els diferents aspectes que afecten el personal d'infermeria.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.