Es planten una quinzena d'arbres en la creació d'una nova zona verda a Rubí

Durant la mateixa jornada també s'ha fet una visita a les millores del parc de Ca n'Alzamora

Aquest diumenge al matí, ha tingut lloc la plantada d'una quinzena d'arbres al carrer Art, al barri de Ca n'Alzamora. A l'activitat han participat l'alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Sostenibilitat i Medi Andrés Medrano, la regidora de Participació Ciutadana Elena Montesinos i alguns dels veïns de la zona.

Andrés Medrano, el regidor de Sostenibilitat i Medi i Elena Montesinos, la regidora de Participació Ciutadana, plantant un arbre al nou espai verd de la carretera Art. FOTO: Estela Luengo.

Andrés Medrano, el regidor de Sostenibilitat i Medi i Elena Montesinos, la regidora de Participació Ciutadana, plantant un arbre al nou espai verd de la carretera Art. FOTO: Estela Luengo.

L'habilitació de l'espai mitjançant el seu arranjament i ara, aquesta plantada d'arbres, autòctons i de fàcil manteniment, ha donat resposta a una petició veïnal que es va plantejar quan van començar a instal·lar-se alguns establiments a l'altra banda de la carretera. "Aquest espai estava inhabilitat per a l'ús del ciutadà, i el que plantejaven alguns veïns és que s'adeqüés una mica la zona", ha declarat l'alcaldessa. Tot i això, la primera edil assegura que aquesta acció només és la primera fase, ja que s'espera que hi hagi més plantacions i més neteja de la zona en un futur.

Segons el regidor Andrés Medrano, el que es pretén amb aquesta acció és fer partícip a la ciutadania de la transformació de la ciutat, en aquest cas del barri de Ca n'Alzamora.

Transformació del parc de Ca n'Alzamora


La remodelació del parc era una proposta molt demandada entre els veïns del barri, i va ser una de les idees guanyadores dels Pressupostos Participatius del 2020. La regidora Elena Montesinos, ha assegurat que tenen pendent les accions del 2022, però que tota la resta ja estan fetes o en curs. Segons menciona Montesinos, la participació en els últims Pressupostos ha sigut molt més alta que en anys anteriors. "Hem passat de tenir una participació d'unes 300 persones a tenir 1100", ha explicat.

La reforma del parc compta amb noves estructures lúdiques, entre les quals es troben una taula de manipulació de sorra, dos gronxadors, una tirolina, una xarxa d'escalada i un balancí. A part de les estructures noves, també s'han reparat d'altres que estaven malmeses, com la torre de fusta existent que s'ha volgut mantenir, el paviment de la zona, per tal que estigui ben adaptat als més petits, i també s'ha reparat la part de sauló que hi ha.

La tirolina del parc, una de les noves estructures lúdiques. FOTO: Estela Luengo

La tirolina del parc, una de les noves estructures lúdiques. FOTO: Estela Luengo

Torres Massanes

En la línia de la transformació de Ca n'Alzamora, l'alcaldessa ha confirmat que la zona de les Torres Massanes ja és de propietat municipal, per tant, un cop acabada la seva remodelació es finalitzaria amb les millores dels espais del barri.

Així i tot, la primera edil ha assegurat que encara s'han de posar sobre la taula les idees dels usos que pot tenir aquesta zona, però que aquest debat no s'obrirà fins després de les eleccions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.