Es promou un pla d'actuació per a millorar la neteja de l'espai públic

Té com a objectiu ampliar els sectors de neteja manual i dels serveis de contenidors, a més de portar cap endavant una campanya periòdica d'infraccions en matèria de residus

Es promou un pla d'actuació per a millorar la neteja de l'espai públic, a càrrec de l'Ajuntament de Rubí. Té com a objectiu ampliar els sectors de neteja manual i dels serveis de contenidors, a més de portar cap endavant una campanya periòdica d'infraccions en matèria de residus.

D'entre altres finalitats d'aquest pla, està la de la conscienciació a la ciutadania de la necessitat d'embrutar l'espai públic el mínim possible, a part de la promoció del civisme i el replantejament de la neteja viària de Rubí.

Per a fer front als reptes marcats, des del consistori s'han creat diverses línies de treball. Un d'ells, és el sistema de neteja global de la ciutat: el sector dels treballadors que fan la seva feina de forma manual, passarà de 25 a 33, a part de formular una nova estructuració de les tasques d'escombradores. Per a les places, s'intensificaran el servei de recollida de contenidors i dels entorns de les seves ubicacions, i s'estudiarà una modificació de les freqüències del servei del sector manual amb l'objectiu de reforçar-lo.

D'altra banda, es preveu millorar la velocitat de sortida d'aigua freàtica del punt d'abastament per als vehicles de neteja, i es pensarà la possibilitat d'habilitar més punts. També s'ha posat el focus en els controls de qualitat del contracte de neteja viària. Durant l'any passat, se'n van fer 2.023, que van comportar penalitzacions per valor de 26.778,48€. D'aquesta manera, ara es planteja que es dirigeixin a les zones més sensibles, amb un increment de nombre d'assajos de qualitat i informes mensuals dels resultats.

Finalment, s'intensificarà la detecció d'infraccions, destinant agents policials per combatre-les. Es reforçarà l'acció dels agents que patrullen pel centre del municipi, i es faran indagacions sobre els abocaments que es detectin. Es pretén prioritzar la identificació de les persones responsables dels abocaments fora dels contenidors, que es veurà gràcies a un protocol d'obertura de bosses d'escombraries que porti a un expedient sancionador.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.