Es recullen més de 69 tones de roba usada a Rubí durant el primer semestre de 2024

La gestió d'aquest residu ha evitat al primer semestre l'emissió de 425 tones de CO2

Més de 188.000 peces de roba recuperades al primer semestre de 2024 han tingut una segona vida i no han acabat en un abocador. És el balanç que fa Humana Fundación Pueblo para Pueblo del servei de recollida selectiva de roba usada a Rubí durant el primer semestre d'enguany.

De la gestió d'aquest residu es deriven beneficis ambientals (425 tones de CO2 no emeses) i també socials (creació d'ocupació verda, execució de projectes de cooperació al desenvolupament i programes socials a Catalunya). Els 69.669 kg de residu tèxtil recollits de gener a juny impacten directament en l'economia circular i social de Rubí.

El 90% de la roba de què es desfan els ciutadans i que recull l'entitat catalana tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. A més, la gestió d'aquest residu ha evitat al primer semestre l'emissió de 425 tones de CO2.

El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s'utilitzen) es diposita en els contenidors ubicats en llocs de fàcil accés, que es buiden periòdicament (entre un i dos cops per setmana) per a garantir-ne un bon servei. Posteriorment, es classifica a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).

Dades globals a Catalunya

A Catalunya, cada persona genera uns 22 kg de residus tèxtils anualment i només 2,3 kg es recullen selectivament per un gestor autoritzat com ara Humana: és l'11%. A la majoria de les llars d'Espanya i Catalunya, els tèxtils es llencen encara dins la fracció rebuig, la qual cosa es tradueix en una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn, segons l'Agència de Residus de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.