L'estrena del documental 'Cent anys d'Esbart' omple La Sala

L'obra ha captat l'essència de l'Esbart a través dels testimonis de diferents personalitats que formen part de l'entitat

El documental que explica tota la història de l'Esbart Dansaire de Rubí sota el títol 'Cent anys d'Esbart, de Rubí al món' ha omplert La Sala aquest diumenge durant la seva estrena. El visionat del documental s'ha fet en dos passis, un amb invitació de l'Ajuntament a les 17h i l'altre amb entrada lliure a les 19h. En aquest últim s'han venut pràcticament totes les entrades.

L'obra, dirigida i realitzada pels rubinencs Xavier Serrat Crespo i Blai Farran Riu, ha estat creada amb motiu del centenari de l'entitat. A través de diferents testimonis que han format o formen part de l'entitat, i d'altres personalitats de la ciutat lligades a l'Esbart, el públic ha pogut conèixer la trajectòria d'aquesta entitat centenària que ja forma part de la cultura rubinenca.

Blai Ferran i Xavier Serrat abans de la projecció del documental. FOTO: E.L.

Blai Ferran i Xavier Serrat abans de la projecció del documental. FOTO: E.L.

 

Abans de començar, tant Serrat com Ferran han donat les gràcies a tothom que ha participat i al públic per assistir. Per la seva banda, Joan Camps, ha volgut agrair als directors del documental per haver sabut captar l'essència de l'Esbart a través de la seva mirada crítica i entenedora. L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, també ha volgut dedicar unes paraules a l'entitat per reconèixer la seva tasca com a motor cultural de la ciutat, "és una satisfacció que dos rubinencs per amor a la dansa hagin fet aquest esforç que ens regalen en forma de documental", ha afegit.

A l'estrena també ha estat present Andreu Felip Ventura, director de Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat, qui també ha reconegut a l'Esbart com a referent cultural i de la dansa de Rubí i de tot el país. "També volia subratllar la dimensió social de l'Esbart, és un exemple de cultura, de xarxa de persones, de cohesió social i és una eina per fer país", ha assenyalat el director, qui ha conclòs que "quan penses en la dansa et ve al cap Rubí i quan penses en Rubí et ve al cap la dansa, això és l'Esbart".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.