Un estudi mostra que el 40% dels pacients amb verola del mico pateixen complicacions mèdiques

La revista 'The Lancet' ha analitzat casos de pacients de verola del mico en hospitals de Barcelona i Madrid

El 40% de les persones amb verola del mico pateixen complicacions que requereixen tractament mèdic, segons un estudi publicat a la revista 'The Lancet' realitzat als hospitals Germans Trias i Pujol, Vall d'Hebron i 12 d'Octubre de Madrid. Aquest estudi revela que "el percentatge de persones que pateixen complicacions és elevat i s'estava subestimant la malaltia", ha explicat Oriol Mitjà, metge investigador de la Fundació Lluita contra les Infeccions, a l'ACN. Per altra banda, l'estudi reforça l'evidència que el contacte en relacions sexuals com a factor dominant en la transmissió d'aquest virus.

En el mes de maig es van registrar els primers casos autòctons de verola del mico a Europa, amb un brot que es manté actiu a 27 països i que ha causat més d'11.000 casos confirmats. Espanya és el país més afectat, amb 3.738 casos diagnosticats a finals de juliol. 

L'examen clínic sistemàtic revela algunes complicacions que no s'havien reportat abans, com la proctitis (inflamació del recte); la ulceració amigdalar i l'edema (inflor) del penis. L'estudi recull les manifestacions addicionals següents: 45 (25%) pacients tenien proctitis; 19 (11%) amigdalitis, 15 (8%) edema penià i 6 (3%) abscessos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.