Els estudiants de segon de Batxillerat, preocupats per la Selectivitat

Els nois i noies intenten avançar temari des de casa i viuen amb angoixa el perllongament del confinament

Les aules de les escoles i instituts de Rubí estan buides des del passat 13 de març i, de moment, no se sap quan tornaran a omplir-se d’estudiants i docents. Mentre això no passi, són molts els centres educatius que ofereixen activitats i continguts educatius a través d’Internet per tal que els alumnes puguin avançar temari.

Com no podia ser d’una altra manera, els alumnes més preocupats per aquesta situació són els de segon de Batxillerat que tenen intenció de presentar-se a les proves d’accés a la universitat (PAU). Enguany, la Selectivitat s’havia de fer entre el 9 i l’11 de juny, però l’estat d’alarma pel coronavirus ha obligat al Ministeri d’Educació i el d’Universitats a ajornar els exàmens i, posteriorment, reprogramar-los. El departament d’Educació ja ha informat que es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol en la seva primera convocatòria.

La Marina Sáez, estudiant de segon de Batxillerat de l’institut Duc de Montblanc, viu amb angoixa aquesta situació. “Hem estat treballant molt durant aquest curs i l’anterior i ara no sabem què passarà. No estem 100% segurs de si es farà o no la Selectivitat ni com serà exactament”, explica. Sáez diu que els professors s’estan esforçant per intentar avançar temari, però reconeix que per estudiar a casa de forma autònoma “cal molta força de voluntat”. Tot i això, agraeix que el seu institut estigui oferint classes virtuals i que els seus professors responguin molt ràpidament els correus que envia amb dubtes.

La Marina Sáez fent els deures. FOTO: Cedida   

 

Les classes grupals a través d’Internet són una fórmula molt estesa en la majoria de centres educatius de Rubí i de la resta del territori. En Jordi, veí de la Serreta i estudiant de segon de Batxillerat en un centre concertat de Terrassa, assegura que “els professors s’han posat al dia en molt pocs dies” i agraeix que es facin classes virtuals per resoldre dubtes. “No és el mateix estudiar Geografia o Història, que Mates o Física, i les classes virtuals del professor m’ajuden molt.”. Això sí, tan ell com la resta de companys de classe desitgen que aquesta situació no s’allargui gaire en el temps.

Alguns sindicats d’estudiants han plantejat suspendre la Selectivitat d’enguany, una petició que, de moment, ha estat rebutjada per les administracions competents. La Paula Sánchez, estudiant de l’institut Duc de Montblanc, creu que “no seria just” que se suspenguessin les proves, però considera que caldria adaptar-les a l’actual situació: “D’una banda, és bo que les ajornin, perquè tindrem més temps per estudiar, però de l’altra, hi haurà temari que no haurem fet a classe i, per tant, no tots jugarem amb les mateixes condicions”, explica. Per intentar evitar aquesta problemàtica, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha avançat que “cap alumne de Selectivitat haurà de contestar preguntes de matèries que no s'hagin pogut impartir”, ja que cadascuna de les proves comptaran amb més opcions a triar.  

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic