Famílies de Rubí tornen a acollir infants sahrauís

El projecte de 'Vacances en Pau' es reprèn dos anys després de la pandèmia

La Marwa, el Bana, el Mohamed, l'Adnan, el Chej i l'Adberraman són sis infants del Sàhara que des de dijous passat estan a la ciutat amb famílies rubinenques per passar l'estiu fora dels campaments de refugiats on viuen. 

Després de dos anys sense poder-se fer per les restriccions de la Covid-19, es reprèn la iniciativa 'Vacances en Pau', de la mà de Rubí Solidari. Durant els mesos d'estiu, els petits, que viuen en dures condicions, assistiran al casal d'estiu i es faran revisions mèdiques, odontològiques i també gaudiran de sortides lúdiques i culturals.

Aquest mateix dimecres a la tarda, s'ha organitzat un acte de benvinguda als infants, amb un berenar i una visita guiada pel Castell amb Rubí Guiem

"En total, han arribat més de 200 infants sahrauís a tot Catalunya per passar un estiu fora dels campaments de refugiats a Algèria, protegits de les altes temperatures, amb l'oportunitat de tenir una alimentació completa, revisions mèdiques i fent de petits ambaixadors de la causa de la lluita del poble sahrauí", expliquen des de Rubí Solidari. 

Júlia López, membre de l'entitat rubinenca, ha explicat que abans de la pandèmia, nens i nenes dels 10 als 12 anys repetien l'estada a la ciutat durant tres anys. "Ara hem començat de nou, amb infants més petits. No sabem quants anys repetiran però la idea és poder-ho fer perquè l'adaptació dels infants sigui més fàcil", i ha afegit que es manté el contacte amb les famílies dels infants durant tot l'any. 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, juntament amb altres regidors de l'equip de govern, ha estat present a l'acte de benvinguda i ha recordat que aquest programa està en marxa des del 1992, "integrat en les polítiques de cooperació de l'Ajuntament", i vehiculat per l'associació Rubí Solidari. "Després de dos anys hem pogut recuperar un projecte que per a nosaltres, com a ciutat, és molt important", ha dit. 

Preguntades les famílies sobre com es comuniquen amb els petits, aquestes han explicat que, tot i la diferència d'idiomes, s'entenen sense problema a través de gestos i mímica. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.