Ferrocarrils ampliarà l'andana de l'estació de Rubí

Les obres, que es faran a l'estiu en horari nocturn, no preveuen la remodelació de les escales mecàniques

Ferrocarrils de la Generalitat informa que ha licitat les obres que permetran remodelar l’estació de Rubí Centre i fer-la més funcional. Segons explica la companyia ferroviària, amb la posada en servei de les noves freqüències i la supressió de la línia S7, la via central (via 0) ha deixat de tenir utilitat per al servei comercial, per la qual cosa s'aprofitarà aquest espai per ampliar les andanes. Així, l’actual configuració, amb tres vies i dues andanes laterals, canviarà i passarà a ser de dues vies i una única andana central més àmplia i amb més capacitat. De fet, l’espai per a l’espera de trens passarà de 1.200 a 1.560 metres quadrats.

Pel que fa a les escales mecàniques que hi ha a l'estació, que sovint pateixen aglomeracions de persones a la sortida dels combois, no es preveu cap ampliació o remodelació, segons ha confirmat l'empresa. 

Adaptació per a invidents i modificacions de megafonia

Les actuacions a l'estació de Ferrocarrils de Rubí sí inclouen actuacions en desviaments, enclavaments, ajustos de circuits de via, desplaçaments de senyals ferroviàries o la retirada de catenària de la via central. També s’executaran treballs en altres elements de cara als usuaris, com l’adaptació dels encaminaments per a invidents i les zones d’embarcament de l’estació, modificacions de megafonia, pantalles d’informació, enllumenat i reubicació del mobiliari de l’estació.

Obres a l'estiu de 2023 i en horari nocturn

Les obres s’han licitat per un import de 711.600 euros i està previst que comencin l’estiu de 2023. Els treballs es programaran principalment en horari nocturn per minimitzar l’afectació a les persones usuàries.

L’actual estació de Rubí Centre de Ferrocarrils és subterrània i es va inaugurar l’any 1993 després del soterrament de les vies del tren al municipi. És una de les estacions de la línia Barcelona-Vallès amb més demanda, amb 2,6 milions de validacions l’any (dades 2019).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació