Ferrocarrils, molt a prop de recuperar el volum de viatgers previ a la pandèmia a Rubí

En el 2022 s’han realitzat gairebé dos milions i mig de viatges, un 22% més que en el 2021

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha fet balanç del nombre de viatges realitzats durant el 2022 i ha tancat l’últim any amb 79 milions d’usuaris a les línies metropolitanes de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, el que suposa un increment del 29% respecte la demanda de l’any 2021.

Segons l’empresa ferroviària, les dades mostren com FGC ha recuperat progressivament el volum de viatgers d’abans de la pandèmia i assegura que arriba a ser de prop del 100% en la demanda en hora punta.

En el cas de Rubí, s’han realitzat en el darrer any prop de de dos milions i mig de viatges, és a dir, un 22% més que en el 2021. Aquesta xifra és molt similar a la que hi havia en l'època de prèvia a la pandèmia, quan el nombre d’usuaris de Ferrocarrils era de 2,6 milions, és a dir, s'ha recuperat el 93% de la demanda des d'aleshores. 

Nombre d'usuaris de Ferrocarrils a Rubí

13

En línies generals, a la línia Barcelona-Vallès s’han realitzat, durant el 2022, 57 milions de viatges, un 28% més respecte l’any passat. Als municipis de Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i Rubí, concretament un 31%, 28%, 26% i 22% respectivament.

Davant d'aquestes xifres, el president de Ferrocarrils, Toni Segarra, ha fet una valoració positiva. “Ja hem recuperat el 90% de la demanda del 2019, abans de la pandèmia, i això és positiu perquè demostra que les persones usuàries han recuperat l’hàbit de moure’s amb tren i, per tant, desplaçar-se d’una manera sostenible”. Tot i això, Segarra ha recordat que la pandèmia “ha provocat canvis d’hàbits, sobretot amb el teletreball, que han vingut per quedar-se. Davant d’això, hem de ser capaços d’atreure més demanda", ha dit. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació