Front comú per reclamar una segona estació de Ferrocarrils a Rubí

L’alcaldessa de Rubí ha reclamat a la Generalitat que tregui el projecte del calaix, el doti econòmicament i l’executi

L’Ajuntament de Rubí i l’associació empresarial femVallès han presentat aquest divendres la Declaració institucional de Can Serra per reivindicar la segona estació de Ferrocarrils pròxim a La Llana, que connecta amb polígons industrials i urbanitzacions. 

Cal recordar que Rubí, amb prop de 80.000 habitants, compta actualment amb una sola estació de FGC quan, municipis veïns com Sant Cugat, amb uns 15.000 habitants més, en té 7. La segona estació s’ubicaria al carrer del Castell, a 1,8 quilòmetres de l’actual, i donaria servei a l’àmbit nord i nord-oest del municipi. Tindria un cost d’uns 16 milions d’euros i una demanda prevista de 4.100 viatgers diaris. “És una reivindicació història, justa i necessària que no es pot ajornar més”, ha destacat l’alcaldessa de la ciutat, Ana Maria Martínez.

A la declaració s'ha recordat que el tram de Sant Cugat a Terrassa de la línia S1 d’FGC disposa de suficient espai per augmentar el nombre d’estacions, especialment entre les parades de Terrassa-Rambla i Rubí. De fet, la construcció d’una segona estació a La Llana està projectada al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (2010), al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (2021) i al Pla Director d’Infraestructures (2021).

Com ha explicat Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, un dels arguments utilitzats fins ara per la Generalitat per no construir l’estació és que la demanda no ho justificava, quan s’ha demostrat que la millor manera d’elevar la demanda de transport públic és ampliant l’oferta en els territoris menys servits. “A Terrassa es van fer tres estacions en aquesta mateixa línia i la demanda real ha superat per sis o per set les previsions que hi havien”, ha afegit.

A la declaració també s'ha argumentat que el context d’emergència climàtica obliga a invertir en mobilitat sostenible i que augmentar estacions i població servida amb tren significa reduir notablement les emissions de carboni, amb beneficis enormes per a la salut públic i el medi ambient.

Per tots aquests motius, l’alcaldessa de Rubí ha reclamat a la Generalitat que tregui el projecte del calaix, el doti econòmicament i l’executi. “Amb la declaració que presentem reiterem els nostres motius, que són molts i rellevants, però sobretot demostrem que no estem sols i que la demanda de la segona estació té tot els consens necessari per ser escoltada i atesa”, ha reblat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.