La Generalitat vol eliminar les quarantenes a les escoles

La proposta és, abans que acabi el febrer, que els infants que no tinguin símptomes i que no siguin positius s'hagin de quedar confinats

El Govern ha anunciat aquest dimarts la voluntat d'eliminar les quarantenes a les escoles abans que acabi aquest mes de febrer. Ho ha dit la seva portaveu, Patrícia Plaja, qui ha explicat que Salut Pública traslladarà la proposta al Consell Interterritorial per poder adaptar els protocols dels centres educatius "a l'actual situació de la pandèmia". En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que amb "la desacceleració" de la sisena onada, així com amb la retirada de la resta de mesures restrictives també és "necessari" modificar les quarantenes.

Més info: Ja hi ha data per a la reobertura de l'oci nocturn

Així, el Govern vol que els infants que no tinguin símptomes i que no siguin positius en covid "no s'hagin de quedar a casa" i puguin assistir a les classes "amb normalitat". Segons Plaja, seria un "escenari idoni" que aquesta fos una mesura conjunta en tot l'estat espanyol, però sosté que si s'acaba desestimant el govern català disposa de la "capacitat per modificar els protocols".

Tot i això, la portaveu ha avisat que es tracta d'una mesura que no serà efectiva aquesta setmana i que s'ha de fer "amb suficient previsió" perquè "tots els actors" tinguin la informació concreta i detallada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.