Home de 45 a 54 anys: el perfil del turista al Vallès Occidental

Els turistes del Vallès Occidental es gasten una mitjana de 403 euros durant la seva estada

Els municipis del Vallès Occidental destaquen avui en dia com a destí de negocis. En el cas de Rubí, amb onze polígons i més de 3.000 empreses, converteixen la ciutat en un dels pols industrials més importants del país. 

El 51,7% dels viatges a la comarca venen per motius professionals, mentre que només un 17,9% ho fa per oci. És una de les conclusions d'un estudi del Consell Comarcal del Vallès Occidental amb dades del 2021.

Tot i això, aquests 'turistes' aprofiten la seva estada per realitzar altres activitats com passejades (62,7% del total), gaudir de la gastronomia i la restauració (77,5%) o fer compres (35%).

Quants diners es gasten els turistes?

L'estada mitjana del turista és de 4,4 nits i la despesa és de 585 euros: 206 euros per l'allotjament, 197 euros durant l'estada i 182 euros pels desplaçaments. Els 58% de la despesa durant l'estada es destina al menjar i 20% a compres.

Pel que fa a l'allotjament, destaca que la gran majoria (86,1%) escullen hotels, mentre que només un 0,4% opta per allotjaments turístics. La ubicació és un dels principals motius per escollir el municipi d'allotjament. En canvi, només un 3,5% tria la població de destí per la seva bellesa. 

Com són els turistes del Vallès Occidental?

El perfil del visitant al Vallès Occidental és ben diferent de l'estereotip de turista d'estiu que visita Catalunya per les seves platges i bon temps. És més aviat un perfil de persona de negocis, que arriba a la comarca atret pel potent teixit industrial i empresarial de municipis com Rubí. Multinacionals internacionals i empreses catalanes amb projecció global provoquen l'arribada de molts visitants per feina.

El 78% dels turistes són homes i més d'una quarta part tenen entre 45 i 54 anys. A més, una majoria dels turistes (gairebé la meitat) venen sols. Un 16% ve amb companys de feina i un 13% amb la família. Un 11% dels visitants arriba d'altres parts de Catalunya, mentre que un 56% ve de la resta d'Espanya, gairebé un 28% de la resta d'Europa i, un 5%, de fora del continent. França, Alemanya, Itàlia, Portugal i Suïssa són els orígens més destacats. 

Perfil dels turistes. Infografia: Consell Comarcal

Captura de Pantalla 2022 08 24 a les 10.58.09

Quina és la valoració de la comarca?

L'estudi del Consell Comarcal també recull les valoracions d'aquests turistes sobre el territori. Els aspectes més ben valorats, amb un 8,5 sobre 10, són el caràcter i l'amabilitat de la gent, l'allotjament i la seguretat personal. Altres fets que obtenen més d'un 8 són la qualitat de la connexió a internet, l'entorn natural, la neteja, la restauració, els comerços i el transport públic.

Els aspectes menys ben valorats són l'aparcament (7) i el soroll (7,3). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.