Els indicadors de covid a Rubí continuen disparats

Més de 3.000 persones de la ciutat han donat positiu durant la tercera setmana de gener, segons l'última actualització de Salut

Rubí continua immersa en la sisena onada de la Covid-19 i la pressió assistencial creix amb l'augment de pacients ingressats fins als 38 actuals, quatre d'ells a l'UCI. El risc de rebrot, situat en 8.672 punts, continua marcant un rècord històric i la ciutat registra una nova defunció, 209 en total des de l'inici de la pandèmia. 

Pel que fa als nous contagis, aquests continuen a l'alça i 3.084 persones de la ciutat han donat positiu a través d'una prova PCR o test d'antígens durant la setmana del 14 al 20 de gener.

Pel que fa a la resta de Catalunya, Salut ha declarat 13.548 nous casos i 40 morts, amb 108 ingressats més (2.816) i els mateixos crítics a l'UCI (506).

L'òmicron, més lleu i amb menys ingressos a l'UCI

Fa escassos dies, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, preveia una incidència de contagis en durant les pròximes setmanes molt elevada, i anunciava una nova fase de gestió de la Covid-19 a la primavera si no irromp cap nova variant.

El conseller també recordava que la majoria de la població té algun tipus de protecció davant del virus, ja sigui per la vacuna o perquè ja ha superat la infecció causada per l'òmicron, majoritàriament més lleu que altres variants de la covid anteriors.

En aquest sentit, Argimon explicava que actualment, de cada 1.000 persones contagiades, 0,6 ingressa a l'UCI, fa dos mesos gairebé 4. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.