Mascareta obligatòria

Primera fase d’advertiment on els agents podran alertar els vianants de la necessitat de portar mascareta

El Ministeri de l’Interior ha fet públiques aquest dimecres les indicacions per a l’aplicació de l’ordre ministerial de Sanitat que obliga a utilitzar mascaretes a partir d’aquest dijous en espais tancats i al carrer quan no es pugui garantir una distància mínima de dos metres per als més grans de 6 anys, i recomanable per als nens d'entre 3 i 5 anys.

Més info: Els majors de 6 anys hauran de portar mascareta pel carrer a partir de demà

 

Malgrat que ja han passat mesos des de l'inici de la pandèmia pel coronavirus, el Ministeri preveu ara una primera fase d’advertiment on els agents podran alertar els vianants de la necessitat de portar mascareta, però també sancions administratives en el cas que la persona no atengui el requeriment. En concret poden proposar una sanció administrativa com a falta greu de la Llei, fet que comporta multes d'entre 601 i 30.000 euros.

Segons l’ordre que ha difós el Ministeri de l’Interior, durant els primers dies les forces i cossos de Seguretat de l’Estat “potenciaran la funció pedagògica”. A més, com a norma general, quan els agents tinguin coneixement de l’incompliment “requeriran a la persona que el cometi que es posi la mascareta o es retiri a una zona on sigui possible mantenir la distància de seguretat”.

En el cas que l’incompliment tingui llos en un espai tancat d’ús públic o obert al públic, els agents podran demanar a la persona que no porti mascareta que abandoni aquest espai.

Per últim, i en el cas d’aquells que no atenguin el requeriment de l’agent, “es podrà procedir a fer una proposta de sanció per la via de l’article 36.6 de la Llei de Seguretat Ciutadana”, que estableix com a “infracció greu” i comporta multa d’entre 601 a 30.000 euros “la desobediència o la resistència a l’autoritat o als seus agents en l’exercici de les seves funcions”.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.