La Irmandade Galega celebra amb gran èxit la Festa do Camiño

El tradicional esdeveniment ha concentrat a milers de rubinencs que han volgut gaudir de la gastronomia, dansa i altres costums de Galícia

La Irmandade Galega celebra amb gran èxit, un any més, la Festa do Camiño. El tradicional esdeveniment ha concentrat a milers de rubinencs que han volgut gaudir de la gastronomia, dansa i altres costums de Galícia. La festa s'ha situat a la Rambla del Ferrocarril del divendres 24 de maig fins al diumenge 26, on s'han situat paradetes, una gran carpa per a menjar i inflables per als més petits.

Més info: FOTOS | La Festa do Camiño torna un any més a Rubí

El tret de sortida va estar marcat per dues conferències: una pel Dia de les Lletres Gallegues i l'altra sobre la història de Galícia, que va estar a càrrec del Manuel Velasco i el Sergi Cano. A la nit, el grup gallec Arizona va tocar com a inici dels concerts.

El dissabte a les 11:30h va sortir la mítica cercavila pels carrers de Rubí. Panderetes, gaites i altres instruments típics van ser els protagonistes de la comparsa, on van arribar fins a l'Ajuntament. Al migdia, van començar les actuacions musicals de música i dansa gallega i, a continuació, ja es va poder gaudir del menjar típic. A l'hora de sopar, Arizona va tornar a actuar, amb cançons molt conegudes i on tots els assistents han pogut gaudir d'una vetllada amb molt bona música. A més, el grup Jaque també va amenitzar la nit amb una actuació molt amena.

Festa do Camiño 2024. Foto: Redacció

Festa do Camiño 2024. Foto: RedaccióEl diumenge va estar marcat per ser un dels dies més importants de la festa. Jaque va actuar al migdia i a l'acte de cloenda de la tarda. A les 14h, el dinar més gran va atraure desenes de persones que, a més, van tenir l'oportunitat d'escoltar el Xantar Ramblero. A la tarda es va celebrar el V Concurs Literari amb la seva respectiva entrega de premis.

Festa do Camiño 2024. Foto: Redacció

Festa do Camiño 2024. Foto: RedaccióCom cada any, la Irmandade Galega de Rubí ha organitzat unes jornades plenes de tradicions i dirigides a tota la ciutadania. Gràcies a aquesta festa, la població rubinenca ha pogut saber més sobre la cultura gallega i els seus costums.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.