Ja es coneixen els espectacles i activitats de Nadal a Rubí

Aquest any torna la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient al carrer i la festa de Cap d’any a la plaça del Dr. Guardiet

Ja queda menys per una de les èpoques més esperades per tothom, i sobretot per la canalla, el Nadal. Aquest mateix divendres, l’Ajuntament de Rubí ha fet oficial la programació de 2022-23. “Ens fa il·lusió que torni a ser un Nadal tradicional”, ha dit Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí, tenint en compte un dels moments més esperats pels infants, la Cavalcada de Reis, tornarà a fer el recorregut habitual previ a la pandèmia.

El tret de sortida de les festes serà el dissabte 26 de novembre, amb l’encesa de llums de Nadal, que començarà a les 18 h amb un espectacle teatralitzat a la plaça de l’Ajuntament i l’encesa pròpiament, a les 19 h.

Aquell mateix dia i fins al 30 de desembre, la façana de l’Ajuntament, a partir de les 19 h, es transformarà amb llum i colors, i els més petits podran descobrir la màgia que envolta la creació de caramels. Una hora abans s’oferiran tallers de manualitats variats per als més petits.

El 28, 29 i 30 de desembre, el vestíbul de l’Ajuntament serà l’oficina de correus oficial i el campament del Mag Rubisenc obrirà les portes del seu laboratori el 2, 3 i 4 de gener perquè es puguin lliurar les cartes a Ses Majestats. A l’edifici Ressò també hi haurà un patge reial que recollirà els desitjos dels nens i nenes de la ciutat.

L'alcaldessa i el regidor de Cultura, amb el cartell de Nadal 2022-23 de Rubí. FOTO: NHS

L'alcaldessa i el regidor de Cultura, amb el cartell de Nadal 2022-23 de Rubí. FOTO: NHS

A la plaça de la Nova Estació no hi haurà pista de gel, d’acord amb un model més sostenible, i en aquesta zona se situaran les paradetes de fusta dels firaires.

Pel que fa a la decoració nadalenca de la ciutat, Moisés Rodríguez, regidor de Cultura, ha assegurat que la ciutat lluirà “engalanada” i que s’ha augmentat en una trentena els elements lumínics perquè arribin a més llocs, com els Avets, els Nius i Can n’Alzamora, una demanda dels veïns.

En relació amb l’horari de les llums, des del consistori asseguren que s’ha reduït la el consum un 14%, ja que els llums s’apagaran a les 22 h en dies laborables i, en festius o prefestius, a les 00:00 h.

El regidor també ha recordat que l’enllumenat d’aquest any ha canviat, amb dos arcs photocalls a Maximí Fornés, en comptes del túnel de la llum, i a la plaça Onze de Setembre.

A la plaça Dr. Guardiet hi haurà la Carpa de Nadal, amb activitats familiars, des del 10 fins al 29 de desembre.

Pel que fa al comerç, tornarà una de les atraccions més esperades, el Trenet dels Comerciants i el Tió Gegant. A més, la tercera edició de la iniciativa NadalArts decorarà 160 aparadors de l’illa de vianant amb motius nadalencs i compta amb la complicitat dels artistes del col·lectiu d’il·lustradors locals C.I.R.C. i de l’escola d’art i disseny municipal edRa.

Per finalitzar l’any, la Festa de Cap d’Any es farà, en comptes del Celler, a la plaça del Dr. Guardiet, amb música i ball a l’aire lliure.

I pel que fa a la nit més màgica, grans i petits podran gaudir de la Cavalcada amb l’arribada de Ses Majestats a les 18 h a l’Escardívol. Des d’allà, 7 carrosses recorreran els carrers de la ciutat,  amb l’animació de companyies artístiques i entitats locals.

Enguany hi haurà un tram, a la rambleta Joan Miró, que serà d’ús preferent per a infants amb diversitat funcional i els seus acompanyants. A més, segons ha avançat el consistori, els caramels es llençaran al final de la cavalcada, un cop hagi finalitzat l’espectacle reial.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.