Kia, Toyota i Hyundai, les marques de cotxe més venudes a Rubí

L’any 2022 la venda de vehicles va caure un 5,6% respecte l’any anterior

Comprar-se un cotxe no és una decisió fàcil. Es tracta d'un producte no precisament econòmic, que sovint requereix de mesos d'espera si volem que el vehicle sigui nou i, en aquests moments, implica apostar per una tecnologia o una altra sense saber ben bé quin futur li depara a aquesta. És, per tant, una decisió important a la qual els ciutadans li dediquen hores i hores de recerca i investigació.

Un estudi de la Patronal Catalana de la Distribució d'Automoció (Fecavem) assegura que l'any 2022 la venda de vehicles va caure a Rubí un 5,6% respecte l'any anterior, ja sigui per la situació econòmica o perquè cada cop hi ha més ciutadans que aposten per la mobilitat en transport públic. En total, l'any passat van vendre's 842 vehicles a la nostra ciutat, 48 menys que un any abans (890).

Kia, Toyota i Hyundai van ser les marques preferides pels rubinencs l'any passat. Segons aquest mateix estudi, Kia va vendre 100 unitats a la ciutat, les mateixes que Toyota. Hyundai en va vendre una menys (99). Per sota en el rànquing hi trobem Dacia (78 vehicles), Seat (73) i Peugeot (52). En canvi, Audi i Tesla, les marques més venudes a Sant Cugat –amb 268 i 195 vehicles respectivament-, tenen un negoci molt inferior a Rubí, ja que tan sols es van vendre 22 Audis i 8 Teslas.

El cotxe elèctric agafa impuls, però queda encara força per sota dels motors de combustió

L'any 2021 van vendre's 26 vehicles 100% elèctrics a la ciutat, una xifra que ha pujat aquest darrer 2022 fins als 39 vehicles. Tanmateix, aquests 39 vehicles elèctrics queden a molta distància dels de benzina (410) o dièsel (70). La tecnologia híbrida, però, sí que té ja un pes rellevant: 174 vehicles híbrids venuts l'any 2022. Finalment, 33 persones van optar per comprar un vehicle de gas.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.