La cursa solidària contra el càncer infantil del Col·legi Balmes arriba a la seva 5a edició

La col·laboració pot ser bé participant de manera activa bé comprant el dorsal solidari

 

Ja s'ha convertit en tradició per a la ciutat. Arriba la 5a edició de la cursa solidària contra el càncer infantil que el Col·legi Balmes organitza cada any. Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, tindrà lloc el pròxim 19 de maig a les pistes de Can Rosés.

 

Tal com han anat fent a les edicions anteriors, el 100% de la recaptació es lliura íntegrament a l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu. I la quantitat que aconsegueixen reunir va augmentant, com la participació ciutadana, any rere any. L'any passat, per exemple, van aconseguir aplegar 5000 €. 

 

Aquesta activitat solidària, a més, té el seu vessant pedagògic també, ja que l'any passat des del centre educatiu van decidir anar a dur els diners amb un grup d'alumnes directament a l'Hospital Sant Joan de Déu. D'aquesta manera, els nens i nenes també poden veure amb els seus propis ulls on es destina la seva solidaritat i la necessitat real d'iniciatives com aquesta. La directora del Col·legi Balmes, Rosa Maria Solvas, ha valorat molt positivament la 'prova pilot' de l'edició anterior: "Va ser tota una experiència, que creiem que els fa ser més conscients de la realitat".

 

"Al final es converteix en una festa de la solidaritat, dels valors i de la família", ha explicat el president de l'AMPA del Col·legi Balmes, César Obea. I ha afegit que tot i que la iniciativa té els seus inicis dins la comunitat educativa de l'escola, actualment ja és una activitat de ciutat.

 

 

Camina, corre i balla contra el càncer infantil

La jornada es divideix en diverses parts, ja que no és simplement una cursa convencional. D'aquí també el títol 'Camina, corre i balla contra el càncer infantil'. A les 9.30 h s'iniciarà la cursa d'adults amb un recorregut de 5 quilòmetres i a les 12 h la infantil. Però a més, durant la jornada també es podrà provar una classe de zumba (a les 10.45 h) i una fideuà a les 13.30 h.

 

A més, no és necessari córrer per poder col·laborar amb aquesta causa, ja que es pot comprar simplement el dorsal solidari o bé participar només del ball o del dinar (cada activitat té el seu cost). També hi ha l'opció d'adquirir un regal a la carpa que l'Hospital Sant Joan de Déu tindrà instal·lada el dia de la cursa a Can Rosés.

 

Aquelles persones interessades a participar-hi poden escriure un correu electrònic a l'adreça [email protected] i hauran de fer un ingrés al compte corrent que s'obre expressament per aquesta activitat i que es tanca un cop s'acaba. Tant la cursa d'adults com la classe de zumba tenen un preu de 10 €, la cursa infantil és gratuïta i la fideuà costa 4 € i inclou la beguda. Pel que fa al dorsal solidari, l'aportació és lliure.