La Generalitat alerta que els episodis de pluges seran més freqüents i violents

A la tardor es poden viure episodis sobtats de pluges torrencials

En previsió d'un cap de setmana amb tempestes generalitzades a tot el país, Protecció Civil de la Generalitat i el Servei Meteorològic de Catalunya han alertat que el canvi climàtic provocarà episodis de pluges més violents en punts localitzats i més difícils de predir amb suficient antelació. Per això, han demanat a la població que tingui molt clares les pautes de conducta abans i durant els aiguats.

En els últims deu anys, les pluges són el fenomen natural que ha provocat més morts i danys a Catalunya. Per millorar la previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu modernitzar els quatre radars meteorològics i també la xarxa de detecció de llamps, per poder anticipar amb més temps els episodis violents.

De fet, Protecció Civil ha avisat que a la tardor es poden produir precipitacions sobtades. "Els efectes de les inundacions són el risc natural que més danys provoca al país. Té efectes molt importants i cal tenir eines de seguiment", ha explicat en roda de premsa La directora de Protecció Civil, Mercè Salvat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.