La manifestació en defensa de la sanitat pública tindrà lloc el dissabte 7 d'octubre a Rubí

Té com a objectiu reclamar millores de l'assistència sanitària, com poden ser horaris més amplis i més personal als centres primaris

La Coordinadora d'Entitats per una Sanitat Pública, universal i de qualitat, han convocat la manifestació en defensa de la sanitat pública per aquest dissabte 7 d'octubre a Rubí. Té com a objectiu reclamar millores de l'assistència sanitària, com poden ser horaris més amplis i més personal als centres primaris.

La manifestació serà a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a les 12h i iniciarà un recorregut pels principals carrers de la ciutat fins a arribar al CUAP Mútua Terrassa. Diferents entitats de Rubí, s'han adherit al manifest i donaran suport aquest cap de setmana a la convocatòria de la coordinadora local. Entre els grups polítics, es troben l'Alternativa d'Unitat Popular, En Comú Podem, Assamblea Nacional Catalana, Comitè de la Defensa de la República, Esquerra Unida i Alternativa, Junts i etc. D'altres associacions, estan les organitzacions veïnals de Can Mir, El Pinar, Ca n'Oriol, Can Fatjó, Can Vallhonrat, Vall de Sant Muç, Progrés i Vallès-Park. D'altres colles i entitats de Rubí, es troben el Centre d'Estudis Rubinencs, Castellers de Rubí, els Diables, el Foment de la Sardana i molts més.

El moviment té moltes demandes sobre el sistema de salut a la ciutat i són les que els hi ha portat a convocar la manifestació. Consideren que hi ha una planificació deficient i nombroses retallades pressupostàries de la gestió de CatSalut a Rubí, com que han augmentat les llistes d'espera i s'han disminuït les visites presencials.També denuncien els convenis i els contractes del personal sanitari amb els consorcis que actuen a la ciutat. Creuen que els treballadors i treballadores tenen poc temps per a atendre els pacients i les agendes d'atenció estan sobrecarregades.

Per tant, tenen com a finalitat demanar un reforç als CAPs amb la destinació del pressupost del 25%, ajustar-se als terminis establerts per accedir-hi a les visites d'especialitats i intervencions quirúrgiques, 48 hores d'espera com a màxim per a visites d'atenció primària, pediatria les 24 hores del dia, més suport de personal a salut mental, contractar sanitaris propis i estudiar la possibilitat d'un nou CAP a la ciutat.

En els últims mesos, hem pogut veure com una de les decisions de la conselleria, la de tancar el servei d'urgències del CAP Anton de Borja els dissabtes, ha propiciat el malestar de la Coordinadora d'Entitats per una Sanitat Pública i la de gran part de la ciutadania de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.