Marxa de torxes a Rubí en el cinquè aniversari de l’1 d’octubre

La celebració s’ha produït després de dos anys interromputs per la pandèmia

L’acte, que ha tingut lloc la nit del 30 de setembre, ha començat a la plaça Nova Estació a les 20:30 amb la lectura del manifest unitari per part de la rubinenca María José Munuera, tot seguit d’una actuació del cantautor Joan Antoni Tort, també rubinenc. Després, sota el càntic de l’himne de Catalunya, la plaça s’ha batejat com a plaça de l'1 d'Octubre, amb la col·locació d'una placa substituint la de l’any passat, que havia estat malmesa.

Més tard, s’ha iniciat la marxa de torxes pel carrer Barcelona en direcció a la plaça Dr. Guardiet. El recorregut ha finalitzat al solar del Centre Democràtic Republicà, on s’ha fet una botifarrada per recaptar diners per als rubinencs que tenen causes pendents derivades de manifestacions o actes relacionats amb el procés independentista. L’acte ha estat animat en tot moment per  l’actuació musical de diversos professors de l’Escola de Música Pere Burés.

Durant la celebració del cinquè aniversari, també han intervingut diversos testimonis de la ciutat que van participar en la coordinació del dia del referèndum i la distribució de les urnes.

La plataforma de l’1 d’octubre, formada per Òmnium Rubí, l’Assemblea Nacional Catalana, el Consell per la República, el CDR, Esquerra Republicana, Junts i l’AUP, ha organitzat l’acte a la vigília de l’1 d’octubre per tal que tothom pugui anar als actes més importants que tenen lloc dissabte a Barcelona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.