Mary García: "Els rubinencs s'estan portant molt bé amb el petit comerç"

La pastissera de Rubí ens explica com ha canviat el negoci en temps de coronavirus i fins a quin punt la gent s’ha aficionat a fer rebosteria a casa

La Mary García és propietària de la botiga Carlsmery’s cake i fa un mes va ser notícia al TOT Rubí per la seva iniciativa solidària de deixar aliments a l’entrada del seu local per aquelles persones que ho necessitessin, sense haver de preguntar o demanar.

La pastissera ens explica que continua amb aquesta pràctica, que s’ha estès en molts punts del país arran crisi social i econòmica provocada per la pandèmia. “Hem tingut molt de moviment. El que em trenca l’ànima és que la gent pica a la porta i pregunta si poden agafar menjar i m'expliquen la seva situació. Jo els dic que agafin el que necessitin”, explica la Mary, qui recorda que tothom pot agafar o deixar des de l’anonimat. "Jo vaig comprant coses però de tant en tant trec el cap i dic: què ha passat aquí? Ho han recarregat tot, i al final del dia s'ha buidat de nou tot una altra vegada. Capses senceres de llet...i gent gran que ve amb el carret de la compra a deixar també coses".

Respecte a l’activitat comercial, la Mary explica que tant ella com altres autònoms de la ciutat estan notant com els rubinencs s’han bolcat amb el comerç local. “Els rubinencs s’estan portant molt bé amb el petit comerç. És increïble”

La botiga de rebosteria creativa de la Mary és un exemple de reconversió del negoci malgrat els durs moments que es van viure a l’inici de l’estat d’alarma. Després de potenciar la venda online de pastissos obligada per les circumstàncies, la Mary ara ha pogut obrir una nova secció a la botiga on ofereix complements de decoració de pastisseria com pasta fondant, colorants en pols, en gel, motlles, bases, retoladors i glicerina comestibles, entre altres. “Tot el que necessites per fer un pastís”.

Interior de la botiga. FOTO: Cedida  

 

Quan li preguntem si el coronavirus ha despertat la vena pastissera que tots portem dins, la Mary contesta rotunda que sí. “S’estan fent coses en família que fa molts anys que no es feia. Jo també vaig començar així, aficionant-me amb la meva filla fa 10 anys, per allò de fer alguna cosa juntes. Ara hem tingut temps una altra vegada per a la família”.

La Mary explica que als més petits els hi encanta fer pastissos a casa. “Treballar amb fondant és com fer-ho amb plastilina però tot comestible. És súper divertit. A més ho pots decorar amb retoladors comestibles, decorar els cupcakes, i tot això es fa en família. Quan es vol un pastís una mica més professional se segueix encarregant però hi ha molta gent que s’anima a fer-ho des de casa. L’únic problema que té és que si t’agrada t’enganxes cada cop més”.

La Mary fa poc més de dos anys que va obrir la seva botiga a Rubí i assegura que sempre ha d’estar al dia de les tendències en pastisseria. Després de la campanya del Dia de la Mare, ara la Mary està immersa en els pastissos per celebrar les retrobades familiars que estan tenint lloc després d’avançar de fase en el procés de desconfinament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.