Un matrimoni de Rubí cancel·la un deute de 339.000 euros amb la Llei de Segona Oportunitat

No podien pagar la hipoteca del pis i el banc no els hi va facilitar cap opció per pagar el deute

Un matrimoni de Rubí, que respon a les sigles GA i BA, ha quedat exonerat d'un deute de 339.000 euros. Així ho ha dictaminat el jutjat mercantil número 7 de Barcelona, que li ha concedit el Benefici d’Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), és a dir, s’ha pogut acollir a la Llei de la Segona Oportunitat i d’aquesta manera cancel·lar el seu deute.

Segons informa la seva advocada, del bufet Repara Tu Deuda, el matrimoni va arribar a un punt que ja no podia pagar la hipoteca del seu pis, adquirit durant la bombolla immobiliària. Explica que tenien fins a sis creditors diferents perquè sovint, en aquestes situacions, el banc cedeix part del deute a empreses terceres de recobrament. El matrimoni, en situació de sobreendeutament, va anar al despatx d'advocats especialitzats en aquests casos. Després d'analitzar el seu cas, van decidir iniciar els tràmits perquè poguessin acollir-se a aquesta legislació ja que hi havia garanties d'èxit.

Malgrat la "manca de transparència" del banc, l'advocada assegura que la família va intentar negociar amb l'entitat però no se'ls hi va donar cap opció. "Vam demostrar que els únics béns que tenia el matrimoni era un vehicle d'escàs valor", apunta la lletrada. Ara han aconseguit la dació en pagament del pis i la sentència del jutjat els ha alliberat d'aquesta "motxilla" econòmica.  

Des de Repara tu Deuda recorden que la Llei de la Segona Oportunitat permet a particulars i autònoms quedar exonerats dels seus deutes sempre que compleixin els requisits, com per exemple, actuar de fona fe, intentar un acord previ de pagament o que el seu deute no superi els cinc milions d’euros. El bufet explica que ja ha aconseguit exonerar 70 milions d'euros dels seus clients, i malgrat que encara la Llei no és del tot coneguda, cada vegada hi ha més persones que es volen acollir, sobretot per les conseqüències econòmiques derivades de la covid. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.