Més de 10.000 alumnes comencen el curs escolar a Rubí

La jornada l'ha inaugurat l'alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d'Educació, Víctor Garcia

Les aules de les escoles de Rubí tornen a omplir-se de nens, nenes i adolescents a partir d'aquest dimecres, 6 de setembre. Tots els alumnes d'educació obligatòria tornen a les classes dels centres educatius públics i privats rubinencs. 10.036 alumnes de Rubí faran el curs 2023/2024 de les etapes infantil, primària i l'ESO a la nostra ciutat, els quals 555, és el seu primer dia a Infantil-3.

La jornada del nou curs l'ha inaugurat l'alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d'Educació, Víctor Garcia. La cap del govern municipal ha desitjat que sigui un curs ple d'encerts i es recuperi la rutina amb la millor actitud possible. Ha volgut fer èmfasi en les actuacions que ha fet l'Ajuntament en alguns centres educatius, i ha comentat les millores que no s'han resolt, com les obres del Ramon Llull. El que es volia fer en l'escola era treure l'amiant, perjudicial per a la salut, actuació que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'Educació, Anna Simó; es van comprometre a fer a la seva visita al centre al juliol.

A més, ha ressenyat que no hi ha cap incidència en aquest inici de curs. Ha confirmat que des del consistori estan actualitzant el barem per a donar ajudes a les famílies que ho necessitin, i destaca que és una línia primordial per a l'administració minimitzar els preus a la ciutadania. També ha afirmat la continuïtat de les beques menjador, que venen del Consell Comarcal, però des de l'Ajuntament s'ha fet l'estudi per a l'acompanyament i els col·lectius que ho necessiten.

Per altra banda, el regidor d'Educació ha destacat les activitats alternatives organitzades pel consistori com l'Efecte E, amb l'objectiu d'enfortir el lleure dels infants. L'edil ha expressat la seva voluntat que el futur consell escolar municipal sigui una eina més forta, amb reunions periòdiques amb les AFA, i així, portar endavant temes molt importants, com són els casals d'estiu.

L'alcaldessa i el regidor han aprofitat per tancar amb el seu compromís amb el Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol. Foto: Redacció
La cap del govern municipal ha desitjat que sigui un curs ple d'encerts i es recuperi la rutina amb la millor actitud possible. Foto: Redacció

 

Una de les qüestions més relacionades amb l'inici de curs, és el tema de les altes temperatures i quines instal·lacions ha fet l'Ajuntament de Rubí per a millorar els seus efectes. Garcia ha dit que " no és la nostra competència, sinó del departament, i es va dir que a Rubí n'hi hauria una dotació de refugi climàtic al Teresa Altet i no ha passat. Nosaltres al pati de la Schola hem posat un tendal, tenim pendent posar-ho al Vint-i-cinc." A més, ha criticat que només n'hi hagi dos ventiladors pel centre, i ho considera insuficient. Martínez per la seva part, ha destacat que aquesta mesura no acompanya climàticament a la situació que hem viscut aquest estiu.

L'alcaldessa i el regidor han aprofitat per tancar amb el seu compromís amb el Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol. Destaca que va convidar a la consellera per a fer un visita al centre i demanar-li totes les necessitats que requereix, com la seva ampliació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.