Més de 2.500 infants rep beques menjador a Rubí

Rubí és el tercer municipi de la comarca amb més ajuts d'aquest tipus

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va fer públic la setmana passada que més de 18.000 nens i nenes de la comarca rebrien ajuts per al menjador aquest curs 2023-2024. A Rubí, 2.512 infants reben beques menjador, el qual situa a la ciutat com el tercer municipi de la comarca que més quantitat de diners reben les famílies per mitigar l'efecte econòmic d'aquest servei de les escoles. Aquest estudi està fet per l'Observatori Comarcal del Vallès Occidental del curs 2022-2023.

Les beques dels infants rubinencs suposen un 10,9% del total del Vallès Occidental, i representen un increment de 199 beques més i una pujada de 8,6% respecte al curs anterior. La llista l'encapçalen Sabadell (6.881) i Terrassa (6.614), respectivament.

Encara que les capitals vallesanes estiguin al capdavant amb el nombre d'ajuts, Montcada i Reixac i Rubí són els municipis amb la proporció més elevada d'ajuts concedits a CMC, amb un 38,3% i 37,4%; respectivament. 

Distribució dels ajuts

Segons la titularitat del centre educatiu, un 80% de les beques menjador a Rubí van anar a alumnes d'escoles públiques, mentre que el 20% van anar als dels concertats. Deu municipis de la comarca registren tots els ajuts a alumnes de centres públics, com Viladecavalls, Castellbisbal o Badia del Vallès; i dotze registren ajuts concedits tant en centres públics com en privats amb concert. La xifra més elevada és la de Sentmenat, on gairebé 3 de cada 10 alumnes amb beques estaven matriculats a escoles concertades. 

Rubí, el municipi amb més incidència 

Rubí és el municipi del Vallès Occidental que presenta la taxa d'incidència més alta dels ajuts entre la seva població escolar, que és del 34,4%, molt per sobre de la mitjana comarcal de 24,6%. A la llista, li segueix Montcada i Reixac (31,9%), Sabadell (31,5%) i Terrassa (30,6%). Respecte al curs anterior, aquesta taxa ha pujat un 2,9% a la nostra ciutat, i suposa la quarta de la zona que més augmenta. 

Finalment, de la taxa d'incidència municipal dels ajuts (infantil i primària) per titularitat del centre escolar del curs 2023-2023, Rubí és el que presenta una diferència més elevada entre les taxes, la dels centres públics (41,9%) és quasi 27 punts percentuals més a la dels concertats (15%). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.