El mestre rubinenc Raül Cabús edita una guia de contes LGTBIQ+

L’autor de “Petjades de mestre” posa a l’abast de docents, famílies i la ciutadania un directori d’històries infantils basades en el respecte i la diversitat

El rubinenc Raül Cabús, mestre d’educació infantil, professor universitari i autor del bloc educatiu Petjades de mestre (@petjadesmestre), acaba de publicar la guia Contes per la diversitat LGTBIQ+. Es tracta d’un material dirigit especialment a docents i famílies que inclou contes infantils que apropen la realitat LGTBIQ+ als infants i joves. “La preocupant actualitat dels últims mesos, on estem coneixent molts casos d’agressions homòfobes i sexuals, em va fer plantejar-me moltes coses. Vaig pensar que havia de fer alguna cosa i vaig tenir la idea d’elaborar una guia de contes que pogués ser útil més enllà de la meva aula”, explica en Raül Cabús.

Aprofitant l’èxit de Petjades de mestre, que ja suma més de 11.000 seguidors a Instagram, Raül Cabús va posar-se en contacte amb nombroses editorials del país amb l’objectiu de recollir contes infantils que tractin temàtiques vinculades a la realitat LGTIBQ+. “M’ha sorprès la gran resposta de les editorials! Hi havia molts contes que coneixia, però n’he descobert moltíssims de nous”, afegeix. A la guia, els contes s’han classificat en temàtiques: diversitat familiar, totes som diverses, trencant estereotips, perspectiva de gènere, amor lliure i per un món millor.  

El rubinenc creu que la guia pot ser molt útil per educar "en la diversitat i el respecte"

L’autor de la guia espera que les biblioteques dels centres educatius s’actualitzin amb alguns d’aquests contes infantils, on els infants podran trobar referents per a ells: “Si un infant llegeix un d’aquests contes potser es troba identificat amb algun dels seus personatges o amb la seva família, per exemple, i potser mai li havia passat amb altres contes”.

A més, Raül Cabús creu que aquesta guia també pot ser molt útil per a les famílies, ja que podran educar els seus fills i filles “en la diversitat i el respecte”. “La societat ha d’obrir els ulls davant un món divers i enriquidor”, afegeix.

Contes per a la diversitat LGTBIQ+ és accessible a través del bloc Petjades de mestre i també incorpora un directori d’entitats que treballen per la infància LGTBIQ+ de forma altruista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.