Miquel Ortuño (Comerç Rubí): "Estem pagant més del doble de llum"

Entrevista al president de l'associació Comerç Rubí, que integra prop de 200 comerços, serveis i restaurants de la ciutat

Miquel Ortuño és el president de l'associació Comerç Rubí, i també està al capdavant de la botiga d'impressió i copisteria Digital 6. Li preguntem sobre la situació del comerç local i de quina manera s'ha vist afectat per la pandèmia i la guerra d'Ucraïna. 

Miquel, el comerç de la ciutat ha superat la crisi del coronavirus?

De la pandèmia semblava que ens estàvem recuperant una mica, però més tard va venir la inflació i després aquesta guerra que tenim a Europa, que ens està creant més problemes i inflació. Està tot bastant confús. 

Com a comerciant, estàs notant l'augment del preu dels subministraments?

Sí, ha augmentat tot. Porto una temporada que tots els productes i matèria primera me'ls estan apujant, alguns fins a un 25%. I no diguem la llum, estem pagant més del doble. 

Suposo que hi ha altres botiguers que es troben en la mateixa situació. 

Doncs sí, i com més llum gastis pitjor. De fet, hi ha moltes botigues que formen part de l'associació que han tancat des del principi del confinament perquè no ho han pogut aguantar.

Per sort, ens hem pogut mantenir amb el nombre d'associats perquè també molts comerços s'han adonat de la importància d'estar associats, sobretot en moments tan complicats i de tanta inestabilitat i incertesa.

De quina manera les administracions o la ciutadania pot ajudar al comerç local?

Respecte les administracions, fent una col·laboració publicoprivada, tot i que és complicat, i pel que fa a la ciutadania, des de Comerç Rubí aprofitem per agrair la confiança depositada en el comerç local.

Fa dues setmanes vau celebrar una nova edició del Fora Estocs d'hivern. Com ha anat? 

Va anar bé, gairebé 40 botigues hi van participar, i quasi tot era roba i complements. El Fora Estocs sempre és una oportunitat tant per als comerços, que buiden estoc, com per a la clientela, que pot trobar preus molt rebaixats amb la mateixa qualitat.

A més, les rebaixes són una espècie en extinció perquè durant tot l'any hi ha el black friday, la campanya de Nadal, i descomptes per tot arreu. Les rebaixes de tota la vida ja gairebé no existeixen. Com no hem venut gaire per rebaixes, el Fora Estocs va bé per això. Fem una edició per a la temporada d'hivern, que ha sigut ara al març, i una altra per a l'estoc de l'estiu, que s'organitza al mes d'octubre. 

En el teu cas Miquel, el negoci de la copisteria s'ha diversificat i fas moltes més coses.

L'avantatge d'aquest negoci és que com a centre d'impressió, tot el que es pot imprimir es pot fer. Des del paper, que és el que coneix tothom, fins a roba, paraigües, ampolles, tasses, bosses, marxandantge,...

Pot ser que el volum de negoci per imprimir coses que no siguin pròpiament paper sigui actualment més alt?

S'està equilibrant perquè el paper, tot i que se segueix fent, poc a poc anirà acabant-se, ja que tot és electrònic i digital. Nosaltres hem apostat per la personalització, creiem que és el futur perquè cada vegada la gent vol comprar coses més personals.

Hi ha algun tema o série que ara estigui més de moda?

Ens demanen de tot perquè els nens busquen els seus personatges favorits de séries o dibuixos animats. O inclús una roba que només vulguis portar tu i te la pots personalitzar amb una foto. Ara està de moda "14 històries de Rubí". A banda de fer el llibre, estem venent samarretes amb els personatges, surt el Bòjum, els Diables, l'Esbart i altres personatges de la ciutat. 

Comerç Rubí i el TOT Rubí han signat un conveni de col·laboració. De quina manera creus que us pot afavorir aquest acord?

El conveni el veig interessant i pot ser beneficiós per ambues parts. Us tenim com a altaveu i els socis saben que tenen avantatges per contractar un producte amb vosaltres. Des de Comerç Rubí sempre apostem per fer xarxa entre les diferents entitats i mitjans locals. 

Valorem molt positivament aquest acord en el qual us tenim com altaveu i, a la vegada, els socis tenen avantatges a l'hora de contractar la publicitat amb el TOT Rubí. A més, els nostres associats ja han sigut informats i la proposta ha tingut una gran acollida. És una gran oportunitat per promocionar i donar visibilitat al nostre comerç. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació