Multitudinària concentració en defensa de la sanitat pública a Rubí

Les reivindicacions més destacades han sigut el reforç de l'atenció primària i la contractació de més personal propi qualificat

El dissabte 6 d'abril a les 11:30h, a la plaça de la Nova Estació de Rubí i hi ha hagut una multitudinària concentració en defensa de la sanitat pública. La Coordinadora d'Entitats per la Sanitat Pública de Rubí ha sigut l'encarregada d'organitzar aquest acte, que és el precedent de la manifestació de demà a les 11:30h convocada a la plaça Urquinaona de Barcelona. A prop de dos centenars d'assistents han acudit a aquest esdeveniment per a continuar reclamant millores al servei de salut català.

Assistents de la concentració. Foto: Pablo Sánchez-Montañés

Assistents de la concentració. Foto: Pablo Sánchez-Montañés


Els membres de la coordinadora han fet un manifest per a reivindicar les necessitats que té la sanitat pública de Rubí. Aquestes estan centrades a dotar el CUAP amb personal propi i qualificat amb "un número proporcional al volum de població assignada (Rubí i Castellbisbal)", millorar el servei d'ambulàncies, ampliar el CAP Antón de Borja i l'estudi d'un nou CAP. A més, també sol·liciten l'ampliació i trasllat del servei de salut mental i addicions als terrenys del CAP Sant Genís, contractació de més personal, 10 minuts mínim per visita i exigir a CatSalut que Mútua Terrassa millori el seu portal de transparència. Entre d'altres destaquen dues demandes històriques per a la ciutat: l'autobús a l'Hospital de Terrassa i integrar a Rubí com a una sola zona, i l'hospital públic per al municipi.

 

Altres propostes més generals del manifest són: reforç a l'atenció primària (destinant el 25% del pressupost sanitari), 48 hores d'espera màxima per a visites als CAP (tal com estableix el Departament de Salut), respectar els terminis recomanats per a la visita a especialistes i pediatria les 24h. D'entre altres, també sol·liciten augmentar les dotacions de psicòlegs i psiquiatres a salut mental.

Els membres de la Coordinadora d'Entitats per la Sanitat Pública de Rubí han llegit un manifest. Foto: Pablo Sánchez-Montañés

Els membres de la Coordinadora d'Entitats per la Sanitat Pública de Rubí han llegit un manifest. Foto: Pablo Sánchez-Montañés


L'acte s'ha organitzat amb motiu del Dia Mundial de la Salut, que se celebra el diumenge 7 d'abril. Gairebé una cinquantena d'entitats de Rubí han donat suport a aquesta concentració i al seu manifest. La integren associacions veïnals, culturals, plataformes i formacions polítiques.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.