Multitudinària manifestació a Rubí en contra de la nova taxa comarcal de residus

Més de 400 persones han sortit al carrer per demanar que aquest nou impost es faci de manera progressiva

La manifestació convocada aquest matí per mostrar el rebuig a la nova taxa comarcal de residus, organitzada per Rubí per la Sanitat i el Moviment per a unes pensions dignes, ha reunit més de 400 persones a les portes de l'Ajuntament.

Els manifestants s'han mogut fins als jutjats pel carrer Maximí Fornés i han tornat a la plaça Pere Aguilera. S'ha llegit el manifest on expliquen que la manera "més justa" d'aplicar aquest nou impost seria a través d'un sistema tributari progressiu, basat en els ingressos. A la concentració també hi havia un grup de comerciants que s'han organitzat per portar bosses d'escombraries a la plaça a manera de protesta.

Escombraries a la plaça Pere Aguilera en forma de protesta. FOTO: Cedida

Escombraries a la plaça Pere Aguilera en forma de protesta. FOTO: Cedida

En el text que han repartit entre els assistents, demanen que s'aturi el pagament de la taxa, que es revisi el coeficient del tractament, que es planifiqui una campanya amb informació i mitjans perquè la ciutadania pugui millorar el reciclatge, que s'estudiï posar de nou en marxa un servei de reciclatge com l'existent fins al 2003, que s'apliqui de manera gradual segons salaris o pensions i que qualsevol altra aplicació d'una taxa comporti un debat ciutadà.

La nova normativa europea i estatal obliga que sigui la ciutadania qui assumeixi el 100% del cost del servei de recollida i tractament de residus, cosa que fins ara no passava. Rubí ara mateix segueix un model on com pitjor se separa en el conjunt de ciutat, més cars són els costos. És a dir, que la quantitat que es paga es decideix segons el nivell de reciclatge general del municipi.

Manifestació en contra del nou rebut comarcal de residus. FOTO: Cedida

Manifestació en contra del nou rebut comarcal de residus. FOTO: Cedida

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.