Mútua Terrassa promou un assaig per prevenir el contagi de la Covid-19

Ha estat escollit per la Fundació Mi Grano de Arena com un dels 160 projectes que formen part de la campanya de crowdfunding #coronaretos i ja ha recaptat més de 7.000 euros

Un grup d'investigació clínica format per professionals sanitaris de la Fundació Assistencial Mútua Terrassa i liderat pel Dr. Tomàs Pérez Porcuna -Doctor en Malalties Infeccioses i Tropicals- ha iniciat aquesta setmana un assaig clínic per prevenir el contagi de la Covid-19. L’estudi busca comprovar la validesa d’un medicament -la Ivermectina- per evitar la propagació de la malaltia.

Frenar o disminuir la capacitat de contagi és una eina fonamental per a l'estratègia de resposta a virus, tal com recomana l'Organització Mundial de la Salut. En conseqüència, l’assaig se centra en l’estudi d’aquest fàrmac que presenta gran potencial per aconseguir-ho. Es tracta d’un antibiòtic usat fins al moment com antiparasitari amb més de 40 anys d'ús en humans i amb bona activitat in vitro contra SARS-CoV-2. A més, té molt bon perfil de seguretat, és relativament econòmic i resulta accessible des de bona part dels països del món. Alhora, les seves característiques fan que pugui prendre’s únicament una o dues vegades a la setmana.

L'estudi -autoritzat per l'Agència Espanyola del Medicament i pel Comitè Ètic d'Investigació amb Medicaments de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa- ha estat escollit per la Fundació Mi Grano de Arena com un dels 160 projectes que formen part de la campanya de crowdfunding #coronaretos (migranodearena.org) que ja ha recaptat més de 7.000 euros en 47 dies. Aquesta es va posar en marxa a principis de mes i el projecte -mitjançant més d’un centenar de donacions- ja ha aconseguit prop del 10% de l’aportació econòmica necessària per a dur-lo a terme. En el termini d’un mes i mig o dos és previst poder disposar dels primers resultats preliminars i en un període de tres o quatre mesos s’espera poder disposar dels resultats complerts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.