Neix la primera associació de doules a Rubí

AMares Doules vol donar a conèixer aquesta figura i la seva tasca com a suport emocional de dones embarassades

La doula, tot i que potser no és molt coneguda al territori català, fa molts anys que es coneix a Anglaterra i que s'ha popularitzat. A Rubí, un grup de sis dones doules han format una associació, AMares Doules, per donar a conèixer aquesta figura i el valor afegit que pot aportar a les famílies que estan esperant un nou membre.

La funció de la doula és sostenir i brindar suport emocional a les dones embarassades durant l'embaràs, el part i el postpart, sense jutjar i acompanyant-les sempre a trobar les seves respostes i a prendre les seves decisions. "Aquest tema genera una mica de conflicte amb les matrones, però nosaltres deixem clar que no ho som ni pretenem fer les tasques que té una matrona. Totes dues figures tenen funcions ben diferenciades i necessàries", explica Carla Serra, membre de AMares Doules.

La primera experiència de Serra amb una doula va ser en el seu últim embaràs, i es van sentir tan acompanyada i escoltada que després va voler formar-se com a doula ella mateixa i van posar-se en contacte amb altres doules de Rubí fins que van arribar a un consens per crear l'associació, que de moment formen sis dones.

Desemmascarant la violència obstètrica

En el marc de les activitats del 25N, AMares Doules té preparada una xerrada per donar-se a conèixer, tot i que faran una presentació oficial de l'entitat més endavant. Sota el títol "Desemmascarant la violència obstètrica", parlaran sobre aquest tipus de violència que afecta moltes dones durant l'embaràs, el part i el postpart.

La idea és visibilitzar i donar a conèixer les eines que tenen per denunciar les dones que han patit aquesta violència o que pensen que la poden estar patint. Així, la xerrada comptarà amb la participació de Marta Busquets, advocada experta en drets sexuals i reproductius, que aportarà la seva experiència en l'àmbit legal i social sobre la violència obstètrica.

De moment, el seu objectiu es anar fent petites activitats en dates assenyalades per a la dona per donar-se a conèixer, però en un futur no descarten obrir grups d'acompanyament per mares en algun espai de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.