Les notícies més destacades de la setmana

Repassa l'actualitat dels darrers dies a Rubí

La setmana del 20 al 26 de maig ha estat carregada d'actualitat, tradició i entrevistes. Algunes de les novetats més significatives dels darrers dies són:

Rubí viu un diumenge ple de cultura popular amb l'Aplec de Sant Muç i la Festa dels Xatos

El cap de setmana passat, Rubí va viure uns dies plens de tradició i cultura. El diumenge 19 de maig va tenir lloc l'Aplec de Sant Muç i la Festa dels Xatos a Rubí, un esdeveniment organitzat per l'Esbart Dansaire de Rubí, el Foment de la Sardana de Rubí i la parròquia de Sant Pere amb el suport de l'Ajuntament. La 38ª edició d'aquest esdeveniment va reunir a desenes de rubinencs.


L'Orfeó de Rubí, 1914

Jordi Vilalta obre la seva secció setmanal amb aquestes línies: "Aquesta entitat va ser fundada el 1914 dins la Joventut Nacionalista i agrupava persones deslligades de compromisos polítics, però que tenien en comú el catalanisme. Entre els iniciadors de l'Orfeó, esmentem el gran músic Josep Sentís, qui en fou el director fins al 1919, Emili Lleonart, Josefina Serra i Francesc Camps. També molts personatges importants de Rubí s'hi vincularen".Aquest cap de setmana torna la Festa do Pulpo a la Rambla del Ferrocarril

La Irmandade Galega de Rubí torna un any més amb la seva mítica Festa do Pulpo. Des del dia 24 de maig fins al 26, se situaran a la Rambla del Ferrocarril amb la tradicional gastronomia galega, actuacions i venda de productes típics.Recoder: "Rubí té un percentatge de persones immigrades en situació de vulnerabilitat molt gran

Des del juliol del 2023, Lluís Recoder, el que fou alcalde de Sant Cugat entre el 1999 i el 2010, ha substituït Lluís Carreras com a president de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. L'entitat ha celebrat 100 anys i clou el centenari el divendres 24 de maig amb un concert al Teatre-Auditori. En aquesta entrevista ens parla sobre una situació que viu part de la ciutadania del municipi. "Rubí té moltes persones immigrades que són persones que tenen unes necessitats molt bàsiques i que fins i tot tenen problemes per accedir al mercat laboral, fins i tot de papers, però nosaltres no els hi podem fer, és una decisió de l'administració".Rubí, tercer municipi que més activitat industrial concentra al Vallès Occidental

L'Observatori del Vallès Occidental ha presentat les dades del sector de la indústria a la comarca. En aquest informe, es mostra com la indústria és el segon sector d'activitat més important de l'economia vallesana, després dels serveis. De fet, prop del 60% de les empreses industrials de la comarca es concentren en quatre municipis, un d'ells Rubí, just darrere de les capitals.Ada Parellada:"Cada vegada que poses una taronja en un cistell estàs fent un acte polític"

Aquesta setmana hem tingut l'oportunitat de parlar amb l'Ada Parellada, una de les figures més mediàtiques i carismàtiques de la gastronomia catalana actual. Des de fa més de trenta anys regenta el seu restaurant Semproniana, a Barcelona, des d'on defensa la recuperació de la tradició culinària de tota la vida, sempre amb la visió de sostenibilitat en el centre.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.