Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repassa totes les novetats dels darrers dies

La setmana del 3 al 9 de juny de 2024 l'actualitat de Rubí ha vingut carregada de diferents temes molt importants. Des de la prèvia a les eleccions europees fins a dades rellevants, son només algunes de les novetats dels darrers dies. 

El festival Teatre sense Teatre torna a portar els millors espectacles a Rubí

La 8ª edició del festival Teatre sense Teatre de Rubí va tornar a omplir els carrers de la ciutat. Una dotzena d'espectacles es van situar a diferents indrets de la ciutat per a portar a tota la ciutadania les seves millors actuacions. L'esdeveniment el va obrir divendres la companyia de 8 Temps, a la plaça Pearson, i va continuar amb diferents grups teatrals durant tot el cap de setmana.

Més info: El festival Teatre sense Teatre torna a portar els millors espectacles a Rubí

Maria Illa (1902-1976), modista rubinenca d'alta costura

Jordi Vilalta ens ha portat aquesta setmana un article molt interessant, que tracta sobre la vida d'una rubinenca molt coneguda. "Maria Illa Gumà va néixer el 1902 a Rubí, on va viure tota la seva vida fins que va morir el 1976. Va obrir el primer taller de costura a Ca la Tosca, la casa familiar, situada a l'actual avinguda de Barcelona (abans carrer de Barcelona) i, després, es va traslladar a un pis al carrer del Pintor Murillo. A l'art de la costura va arribar per la influència de les seves tietes, que eren també modistes. La seva formació va ser autodidacta i va ser una pionera en la difusió del seu ofici per tota la comarca".

Més info: Maria Illa (1902-1976), modista rubinenca d'alta costura

Aquests són els artistes que actuaran al RRandom 2024

Ja coneixem els artistes que vindran a actuar al festival Rrandom de Rubí. Un dels esdeveniments més importants de la Festa Major ens ha sorprès amb un cartell d'una gran varietat de gèneres. N'hi haurà actuacions d'una vintena de músics i tots seran gratuïts. La Nena Daconte, el Arrebato, la Casa Azul, Buhos... són alguns dels artistes més destacats. D'altra banda, Jere o Mapache Gris, músics rubinencs, també actuaran.

Més info: Aquests són els artistes que actuaran al RRandom 2024

Baixa l'atur a Rubí per tercer mes consecutiu

El mes de maig ja és el tercer mes consecutiu en el qual es redueixen el nombre d'aturats a Rubí, situant la xifra en un total de 4.051. Això significa que 78 persones han sortit de les llistes de l'atur respecte del mes d'abril, o sigui que al municipi hi ha una taxa d'atur del 10,3%.Si comparem aquestes xifres amb el maig de 2023, és un resultat bastant positiu, ja que la taxa d'atur ha passat del 10,8% a l'actual 10,3%, el que es tradueix en 188 persones menys sense feina.

Més info: Baixa l'atur a Rubí per tercer mes consecutiu

Rubí, 7a ciutat de Catalunya amb més plaques solars

El nostre municipi té un total de 1.137 plaques solars, convertint-se en la 7ª ciutat catalana amb més presència d'aquestes instal·lacions, segons les dades de l'Institut Català d'Energia. Rubí supera a grans municipis com l'Hospitalet del Llobregat, Badalona o Santa Coloma de Gramanet. No obstant això, la que encapçala la llista és Sant Cugat del Vallès, amb 2.775 plaques d'autoconsum.

Més info: Rubí, 7a ciutat de Catalunya amb més plaques solars

Rubí, feu històric del socialisme a les eleccions europees

Les eleccions al Parlament Europeu sempre ha tingut un guanyador clar a Rubí, el Partit Socialista de Catalunya. Els 8 comicis viscuts a la ciutat sempre ha gunayat el PSC, encara que no sempre ha estat una victòria amplia. Sí que ho van ser fins al 2009, però el 2014, principalment a causa de la situació política viscuda a Catalunya amb el procés, el partit d'Esquerra Republicana de Catalunya es va quedar a 300 vots de la victòria, obtenint el 18,47% dels vots i el PSC el 19,84%.

Més info: Rubí, feu històric del socialisme a les eleccions europees

Com funciona el Parlament Europeu i quina incidència té sobre Rubí?

Molta gent considera que les eleccions europees són menys importants. La realitat es que a Brussel·les s'aproven moltes lleis que ens afecten directament, i que marquen el nostre dia a dia. Algunes d'elles són: els fons Next Generation, la Zona de Baixes Emissions, les lleis sobre intel·ligència artificial..., entre d'altres.

Més info: Com funciona el Parlament Europeu i quina incidència té sobre Rubí?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.