Nova programació de Rubí Jove per a rubinencs d’entre 12 i 29 anys

Teatre, dibuix, boxa, k-pop, bàsquet, cuina o costura són alguns dels tallers que s'oferiran a l'espai jove Torre Bassas

L’espai jove Torre Bassas comença l’any amb propostes d’oci i assessorament gratuïts per als més joves de la ciutat. La programació d’hivern, que anirà del 16 de gener al 31 de març ofereix tallers setmanals, on els joves poden aprendre costura (dos grups, dilluns), dibuix (dimarts), teatre (dijous), k-pop (dos grups, divendres), bàsquet (dijous) i reforç (dijous). Com a novetat, s’incorporen a l’oferta de tallers setmanals la producció musical (divendres) i la boxa (dimecres).

També tindran l’oportunitat d’aprendre receptes d’arreu al taller de 'Cuina del món' que tindrà lloc un dimecres al mes de gener a març. De manera puntual, també es proposa un taller d’elaboració d’espelmes (15 de febrer), una sortida fotogràfica per Can Fatjó (28 de febrer), un taller d’automaquillatge (14 de març) i un taller de reciclatge artístic de llaunes (24 de març).

La joventut també podrà treballar la gestió de les emocions a través de dos tallers en grup que dirigeix la psicòloga del JoxMi: “Em sento trist/a i no sé perquè” i “Estic enamorat/ada o estic enganxat/da?”. També s’han previst tallers per abordar la sexualitat amb motiu del Dia de la Salut Sexual; i propostes que fomenten l’activitat física com La Nit és Jove; Futbol a Ca n’Oriol; un torneig ping-pong, una competició de Bike-Scooter-Skate, disc golf i bàsquet.

Aviat serà possible consultar el calendari complet i formalitzar les inscripcions a través del web de Rubí Jove. 

Exposicions per combatre la discriminació 

Entre les activitats culturals per fomentar el pensament crític destaquen activitats per combatre discriminacions, com l’exposició 'En Escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual', de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació del 13 al 24 de febrer.

El 17 de març s’ha programat una xerrada sobre la islamofòbia seguida d’un concert a càrrec del duo Imad & Ali Bamba i el 31 de març es commemorarà el Dia Internacional de la Visibilitat Trans amb la inauguració de la secció de llibres Transicions, del col·lectiu LGTBI+, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i tindrà lloc una  xerrada a càrrec de l’activista Bruno Cimiano.

Com cada any, Rubí Jove també oferirà una programació especial al voltant del 8 de març que inclou tallers per crear el propi material per anar a la manifestació (6 de març), el Joc Timeline sobre fites i dones importants de la història de la humanitat (7 de març), una performance teatral del grup de Teatre (9 de març) i el taller Dones i emocions: mites o realitat? (15 de març).

Assessories i acompanyament

El servei manté també les assessories especialitzades que es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment tracten les següents temàtiques:

  • Assessoria laboral jove: Resolució de dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina; nòmines, convenis, contractes, drets sindicals...
  • Assessorament i orientació formativa: Espai de consulta sobre opcions d’estudis, proves d’accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions. Orientació per a l’inici o l’ampliació de la formació, així com informació diversa sobre el món acadèmic i professional. (dijous de 17 a 19 h, amb cita prèvia)
  • Sex-oh-lògic, consultori sexual: Espai d’acompanyament i escolta, sempre confidencial, per a una millor vivència de la sexualitat; plaer i pràctiques, canvis corporals, primeres vegades, les nostres emocions, violències i relacions sentimentals (dimarts cada 15 dies amb cita prèvia)
  • JOxMI, escolta i acompanyament emocional: Servei d'escolta i acompanyament emocional que vol ajudar a gestionar les emocions i donar eines i recursos per resoldre petits conflictes personals (dimecres de 16 a 20 h, amb cita prèvia)
  • Punt Jove LGTBI: Servei de sensibilitació i informació que dona resposta a situacions de discriminació i, també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació al voltant de la diversitat sexual i de gènere (Cita prèvia)

 La reserva d’hora per a les assessories especialitzades, cal fer-la a través de rubijove@rubijove.cat, enviant un missatge de WhatsApp o trucant al mòbil de Rubí Jove (630 766 379).

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.