S’obren les inscripcions per als casals d’estiu a Rubí

Els infants hauran de portar la seva mascareta de casa i es prendrà la temperatura a l’arribada i a la sortida del casal

Aquest dimecres 3 de juny s'obren les inscripcions per als casals d’estiu a la web municipal per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys durant els mesos de juliol i agost de Rubí. També hi ha places en un casal específic per a nens i joves amb diversitat funcional, tallers educatius pensats per a l’alumnat de l’ESO i un casal artístic a les escoles municipals d’art i música de Rubí. 

Per evitar nous contagis i contenir la Covid-19, les autoritats sanitàries exigeixen mesures molt estrictes en els casals d’estiu: baixar la ràtio d’infants per monitor, assegurar la distància social, facilitar l’entrada esglaonada i prendre la temperatura a l’entrada i la sortida de l’activitat. Aquesta complicació tècnica fa que les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAS) no puguin assumir-ne l’organització, com feien fins ara.

Segons informen des de l'Ajuntament, per fer possibles els casals d'enguany, el consistori destinarà prop de 300.000 euros en forma de subvenció a l’Associació Compartir per arribar a tants infants com sigui possible. D’aquesta manera, el consistori assumeix el 84% del cost de les activitats. Les famílies hauran d’assumir el 16% del cost del casal: 35 euros la setmana de 8 a 14 h i 19,15 euros de menjador la primera setmana (24 euros, la resta). No hi haurà servei de tarda, però el preu inclou el servei de bon dia.

El consistori garanteix que  s’implementaran  totes les mesures que marca la normativa, i alguna més, per minimitzar el risc de contagi. Això implicarà que els infants hauran de portar la seva mascareta de casa, es prendran temperatures a l’arribada i a la sortida del casal, els grups seran petits per garantir la distància social i independents entre ells: cada grup tindrà monitor i material propi i horari d’entrada esglaonada. Les famílies hauran de signar un document que acrediti que l’infant no té símptomes de malaltia ni febre i, en cas que se’n detectin, s’enviarà el nen a casa i es tancarà el grup durant els 15 dies de quarentena.

Entre els mesos de  juliol i l’agost s’ofereixen 1.350 places de casals per nens i nenes des de P3 a 6è de primària.  L’oferta es concreta en 150 places al juliol a set casals de set centres educatius: Escola Montessori, Escola 25 de Setembre, Escola Pau Casals, Escola Teresa Altet, Escola Mossèn Cinto Verdaguer, Escola Ramon Llull i Escola Rivo Rubeo. Durant l’agost, s’ofereixen 300 places més: 150 a dos casals a l’Escola Montessori i Escola Ramon Llull.

Més oferta
Aquest any, s’amplia l’oferta amb tallers educatius de dues hores que es faran a l’auditori de la biblioteca del 30 de juny al 31 de juliol pensats per a joves de 1r a 4t ESO. La inscripció serà telemàtica des de la pàgina web de l’Ajuntament entre el 3 i el 15 de juny. En aquests tallerss, es treballarà per projectes, entesos com experiències d’aprenentatge a partir d’activitats dinàmiques i participatives per reforçar el desenvolupament de les competències bàsiques curriculars dels joves.

 

L’Escola d’art i disseny edRa i l’Escola Municipal de Música Pere Burés  també preparen un casal artístic interdisciplinari que unirà la música i les arts plàstiques entre el 30 de juny i el 10 de juliol, de 9:30 a 14 h amb entrades esglaonades per grups. En aquest cas, el casal disposarà de 20 places setmanals organitzades en dos grups d’edat: un grup de 10 infants de 6 a 8 anys i un grup de 10 infants de 9 a 12 anys. Caldrà un mínim de 5 infants per obrir cada grups d’edat.

I com cada any, el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol organitza un casal específic per a persones amb diversitat funcional. Aquest estiu, tindrà lloc només en horari de matí. La preinscripció es pot formalitzar fins als 12 de juny al telèfon 685 138 771.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor d'Educació, Víctor García, han anunciat aquest dimarts en roda de premsa que hi haurà 30 places a cada casal per setmana, repartits en 3 grups de 10 infants on una plaça serà per a nens amb necessitats especials. Les mesures per baixar la ràtio i limitar l'aforament han afavorit una major contractació de monitors però hi haurà menys places que l'any anterior, per la qual cosa, i per evitar la manca de places, és probable que hi hagi rotació o que no es puguin allargar més de dues setmanes. 

Martínez ha recordat que els nens van deixar d'anar a l'escola abans de decretar-se l'estat d'alarma, el passat 13 de març. "L'impacte emocional d'aquesta situació ha sigut molt important i el fet de poder relacionar-se amb altres nens i nenes en un casal d’estiu tindrà en ells un aspecte molt positiu", ha declarat l'alcaldessa. 

D'altra banda, el regidor d’Educació ha assegurat que es garantiran les mesures de seguretat, per la qual cosa els grups de nens per edat no es podran relacionar amb cap altre grup, comptaran amb material d'ús exclusiu i es proveïrà d'EPIS als treballadors. 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.