Paula Martínez, ballarina: "Vull ballar tota la vida"

Entrevistem a la jove ballarina que s'ha emportat l'or i la plata, en diferents categories, del concurs nacional de dansa Vaslav Nijinsky

La Paula Martínez té 12 anys i des de ben jove ja destaca en el món de la dansa clàssica, tot i que fa tres anys també va començar a practicar dansa neoclàssica i contemporània. Rubinenca de tota la vida, s'està formant des dels cinc anys a l'escola Fusió Música i Dansa de Sant Cugat, amb la que ha guanyat diferents premis, els més recents a escala nacional.

La Paula durant l'entrevista. FOTO: Estela Luengo

La Paula durant l'entrevista. FOTO: Estela Luengo

El seu pare, el Tony Martínez, destaca que sempre ha tingut predilecció per la dansa. De fet, quan va començar amb el ballet, al mateix temps també prenia classes de flamenc, però finalment les hores d'entrenament d'ambdós esports van començar a augmentar i va haver de prendre una decisió. "La seva mare i jo no entenem d'on li ve això, perquè cap dels dos tenim vinculació amb la dansa de cap manera", comenta el Tony.

"Estic molt a gust amb el meu equip i crec que anem un grup molt segur i gaudirem molt"

L'any passat va ser el primer cop que la Paula participava en competicions i ho va fer al concurs Vaslav Nijinsky, on participen escoles de tot el país i se celebra a Osca, i als premis Jujol de dansa jove, que se celebren a Sant Joan Despí i en el qual se'n va emportar l'or en la categoria individual i el bronze a la grupal. Aquest any, la Paula tornarà a participar en els premis Jujol al maig. "Estic molt a gust amb el meu equip i crec que anem un grup molt segur i gaudirem molt", ha assegurat.

Pel que fa al concurs Vaslav Nijinsky d'aquest 2023, que s'ha dut a terme el cap de setmana del 3, 4, i 5 de març, ha guanyat dues medalles d'or i una de plata, participant amb tres coreografies grupals i dues individuals.

La Paula durant el concurs Vaslav Nijinsky a Osca. FOTO: Cedida

La Paula durant el concurs Vaslav Nijinsky a Osca. FOTO: Cedida

La Paula ens explica que entrena cada dia de la setmana menys dimecres i diumenge, i quan li preguntem com ho compagina amb el primer any d'institut, diu que, tot i que és un esport realment sacrificat, rep molta ajuda i suport per part dels seus pares i gràcies a això no ha baixat el seu rendiment escolar. "Val la pena tot l'esforç i dedicació, perquè m'encanta ballar".

"Vull ballar tota la vida, fins que pugui"

La jove ballarina assegura que tot i el nivell d'entrenament i la quantitat de temps que suposa, mai ha tingut intenció de rendir-se i que el seu somni sempre ha sigut poder dedicar-se professionalment a la dansa. "Vull ballar tota la vida, fins que pugui".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.