Les persones que donin positiu en un test a casa podran notificar-lo per telèfon a la farmàcia

Salut anuncia la mesura davant de l'alta incidència de casos de la sisena onada de la covid-19

Les persones que donin positiu en un test d'antígens que s'hagin fet a casa, autodiagnòstic, podran notificar-lo per telèfon a la farmàcia, que activarà el circuit. Així, la farmàcia farà constar el resultat positiu de la Covid-19 a la història clínica i això permetrà notificar els contactes estrets i tramitar la baixa laboral.

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha anunciat la mesura davant de les altes incidències de casos de la sisena onada i ha remarcat que es posa en marxa amb caràcter temporal i complementari a les altres vies. D'entrada, la notificació es podrà fer a unes 1.300 farmàcies (la meitat de les oficines de Catalunya). Aquesta via està pensada per a persones asimptomàtiques o amb símptomes lleus.

Més info: Rubí arriba a les 200 morts per Covid-19 des de l'esclat de la pandèmia

Catalunya tanca l'any amb 79.400 empleats de baixa per covid

Les baixes laborals per covid gairebé es tripliquen des del pont de desembre a Catalunya, que va tancar el 2021 amb prop de 80.000 contagiats o contactes estrets aïllats perquè no estan vacunats, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN.

Els treballadors que no van poder anar a la feina per culpa de la covid eren 27.249 entre el 9 i el 16 de desembre, xifra que pràcticament es duplicaria en una setmana amb 45.117 baixes registrades entre el 17 i el 23 de desembre. El ritme accelerat de contagis per l'avanç de la variant òmicron durant les feses de Nadal va fer pujar encara més les xifres, i a finals d'any 79.484 treballadors estaven de baixa per covid a Catalunya. Així, en tres setmanes es van sumar 52.235 baixes laborals per covid.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.