La plantilla de B. Braun Surgical convoca una vaga indefinida

El comitè dels treballadors ha convocat la vaga per no arribar a un acord amb l'empresa pel que fa a la negociació del conveni

Des del 14 de novembre els treballadors de B. Braun Surgical de Rubí es troben en vaga indefinida per desacords en la negociació del conveni. Aquestes negociacions van començar a l'abril d'aquest any i a finals d'octubre l'empresa va posar dues propostes sobre la taula. A principis de novembre, la resta d'empreses del grup B. Braun a Rubí, (B. Braun Medical, B. Braun VetCare i B. Braun Avitium) sí van signar el conveni que contempla una de les opcions que se'ls hi va proposar.

L'opció A, la que ha sigut ratificada per tres de les quatre empreses de Rubí, preveu un increment salarial del 5% per aquest any, i un increment garantit del mínim 2% i màxim 4%, en funció de l'IPC, a partir del 2024 i fins a la finalització del conveni el 2026. També inclou una paga per beneficis si aquests superen el 3% en el tancament d'any, i un seguit de mesures social com la flexibilització dels dies de teletreball, l'ampliació de la flexibilització horària, o beques d'estudis per als treballadors, entre d'altres.

Aquesta opció també inclou una clàusula per controlar l'absentisme laboral on queda limitat a tres baixes el finançament del 100% d'aquestes. És a dir, l'empresa deixarà de finançar al 100% les baixes per malaltia comuna a partir de la quarta baixa en un període de 12 mesos. L'empresa ha remarcat al TOT Rubí que en cap cas això aplica a hospitalitzacions, cirurgies, processos oncològics o de maternitat.

En aquest sentit, la multinacional també han afirmat que aquesta clàusula es deu al fet que hi ha una xifra molt gran d'absentisme al lloc de treball que està posant en risc la seva sostenibilitat.

L'opció B contempla un increment salarial del 5,7%, però no hi hauria cap mesura de tipus social ni bonus, així com tampoc quedarien limitades el nombre de baixes que queden cobertes al 100% per l'empresa. .

Fonts del comitè d'empresa han explicat al TOT Rubí que van sotmetre a votació si acceptaven algunes de les dues opcions o iniciaven les mobilitzacions, i la plantilla es va decidir per la vaga. Diuen que acceptar aquestes condicions, i més concretament la limitació de les baixes, suposaria un retrocés en els drets que ja havien aconseguit amb l'anterior conveni. "La pujada salarial que proposa l'empresa no compensa els 4 anys amb pèrdues de poder adquisitiu que portem", ha afegit Adela de la Haza, del sindicat CCOO.

Pel que fa a l'absentisme laboral, des del comitè dubten de les xifres d'absentisme presentades per l'empresa i asseguren que s'hi estarien incloent situacions que no haurien de comptar. Des de la multinacional expliquen que, si bé és cert que es comptabilitzen aquelles hores d'absència a la feina, sigui el motiu que sigui, aquest llistat no té vinculació amb el complement del 100% de les baixes.

L'empresa també ha comunicat que continuen oberts al diàleg i confien a poder arribar a un acord aviat.

A B Braun Surgical treballen 723 persones i es dedica a la fabricació de material quirúrgic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.