La plantilla de B Braun Medical reclama un augment salarial

Els treballadors de la planta rubinenca inicien una ronda de concentracions per millorar les condicions de treball

Xiulets, música i rebombori aquest dimecres a primera hora del matí a l'entrada de l'empresa B Braun Medical, amb seu a Rubí. La plantilla demana un augment del salari i millores de les condicions laborals.

Fonts del comitè d'empresa han explicat al TOT que les negociacions salarials amb la direcció de l'empresa han finalitzat sense arribar a cap acord. Expliquen que la proposta que oferia la direcció es va sotmetre a votació però els treballadors, "per majoria", van decidir que no acceptaven i han decidit iniciar una ronda de concentracions que tindran lloc aquest divendres i el pròxim 3 d'octubre, en diferents torns. "És la via que ens queda perquè la negociació s'ha esgotat".

Inicialment, els treballadors demanaven un augment salarial del 6,5%, "que és l'IPC de l'any anterior, més un 0,5%, que històricament sempre s'ha fet a B Braun". Era una petició inicial dels sindicats, integrats per CGT, UGT, CCOO, FCT, AST i llistes independents, però asseguren que estaven oberts a negociar.

"La proposta que finalment ens ha fet l'empresa està molt allunyada, és menys de la meitat de la nostra petició". A més, fonts sindicals manifesten que l'empresa té beneficis operatius "de més de 15 milions d'euros, només a B Braun Medical". Afirmen que, malgrat la crisi dels subministraments i la pujada del preu de l'energia, el volum de feina dels darrers anys ha fet que s'incrementi la càrrega de treball de la plantilla i la petició dels treballadors suposaria un 4,5% del total de la facturació. "Per a l'empresa és poc".

Pancarta a l'entrada de la seu de B Braun Medical. FOTO: Redacció

Pancarta a l'entrada de la seu de B Braun Medical. FOTO: Redacció

 

Segons representants sindicals, això ha provocat que "la plantilla encara estigui amb més ganes de reivindicar els seus drets perquè portem molt de temps sense millores salarials i laborals".

Cal recordar que la multinacional té presència a Espanya des de 1955 i el seu centre de producció principal està a Rubí, amb prop de 2.000 treballadors i quatre empreses. D'aquestes, la planta de B Braun Medical compta amb una plantilla de 1.100 treballadors i es dedica als sèrums.

Des del TOT Rubí hem contactat amb B Braun, que ha informat que ha fet la "mateixa proposta de revisió de salari" a les quatre empreses que hi ha actualment a la ciutat. Després de tres mesos de negociació, expliquen que només tres de les filials han acceptat la pujada salarial negociada, i la quarta, B Braun Medical, és la que ha iniciat les concentracions de protesta aquest dimecres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.