Les plataformes animalistes de Rubí exigeixen una solució per la ubicació de la gatera municipal

Les entitats expliquen que se'ls-hi va prometre que les obres de Cova Solera no iniciarien fins que hi hagués un lloc on reubicar els gats del refugi

El dilluns van començar les obres a Cova Solera per construir dues pistes poliesportives, el lloc escollit, però, és on està ubicat el refugi de gats municipal des de fa 15 anys. L'Ajuntament va explicar que la construcció es faria en dues fases per tal d'interferir el mínim possible en l'activitat de la gatera, mentre al mateix temps es traslladava als animals a un nou espai ubicat a Rubí Sud. Ara, les plataformes animalistes de la ciutat lamenten que se'ls-hi va prometre que el moviment de maquinària i obrers per la zona no començaria fins que els gats estiguessin totalment reubicats i exigeixen una solució.

Les entitats han explicat que iniciar les obres quan encara són els gats allà tot i que es faci en dues fases, no és cap solució, ja que la distància amb la zona on viuen els gats és massa curta. "Des de la cantonada de Cova Solera amb el passeig de la riera i l'entrada de la gatera hi ha escassos 150 metres. L'espai està tancat, però els gats entren i surten, no estan acostumats als forts sorolls i moviment de maquinària i obrers perquè no són gats sociables, això els hi pot provocar estrès, desorientació i que acabin ficant-se dins de forats o excavacions amb les conseqüències que això pot tenir", ha explicat Alba Roig, membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat.

La majoria dels gats de Cova Solera es traslladen de colònies d'alt risc i són un grup de gats grans i alguns d'ells amb necessitats especials. "Els gats són animals hipersensibles i l'estrès els mata", assegura Luisa Pellejero, expresidenta de Rodamons Rubí, entitat que gestiona la colònia de gats de Cova Solera.

Les plataformes també lamenten la "falta de comunicació" per part de l'Ajuntament durant tot el procés. "Ens vam reunir amb ells fa un any i ens van dir que acabarien la nova gatera a Rubí Sud i ferien el trasllat d'aquesta colònia abans d'iniciar les obres del poliesportiu, no ens van dir res més fins fa unes setmanes, quan ens van avisar que començaven les obres", afegeix Roig, qui també apunta que les obres del nou espai per ubicar els gats a Rubí Sud estan en licitació, per la qual cosa encara poden trigar mesos fins que es moguin els gats.

Ara, les associacions animalistes de Rubí denuncien aquesta vulneració i exigeixen a l'Ajuntament que s'assegui per buscar una solució, donat que fins ara el regidor encarregat de Benestar Animal "no s'ha pogut reunir" amb les entitats.

Continuen les converses

L'Ajuntament ha dit que ha arribat a un acord amb Rodamons i es traslladaran el màxim nombre de gats a un espai provisional, i la resta seran reallotjats durant la primera fase dels treballs. El Consistori explica que ha informat a l’associació que existeix un protocol municipal per protegir els animals i li ha ofert acollir-los en un espai temporal a Rubí Sud, tot i que l'entitat ha decidit utilitzar de moment un altre espai situat a Ca n’Oriol. 

Davant d'això, des de Rodamons Rubí han mostrat la seva indignació i han declarat al TOT que no existeix cap acord, que només han pogut tenir algunes converses telefòniques amb la tècnica i que el seu objectiu continua sent reunir-se amb el regidor encarregat de benestar animal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.