Primer pas per connectar Sant Cugat amb Rubí a través d'un carril bici

En funcionament un nou carril per a bicis i vianants a la rotonda de l’Hipòdrom, que té per objectiu connectar Sant Cugat i la ciutat per la carretera de Rubí, projecte que encara va per llarg

El carril per a bicis i vianants a la rotonda de l'Hipòdrom del municipi veí de Sant Cugat ja està en funcionament. El nou itinerari permet creuar la rotonda d'una manera més segura, ja que fins ara les persones que anaven a peu o en bicicleta havien de creuar les entrades i sortides dels Túnels de Vallvidrera sense cap pas de vianants i amb vehicles passant a velocitats elevades. A més, s'ha instal·lat un semàfor a demanda a cada extrem de la rotonda, que es posa verd pels vianants que es prem el botó. La inversió ha estat d'uns 180.000 euros i és un primer pas per acabar connectant Rubí amb Sant Cugat.

"Volem posar en valor l'aposta per la mobilitat sostenible i donar alternatives al vehicle privat. Hem de crear la infraestructura perquè la gent deixi el cotxe a casa", ha destacat el regidor de Mobilitat de Sant Cugat, Jose Gallardo, que ha celebrat aquest "primer pas per acabar connectant amb Rubí". El tinent d'alcaldia d'Economia, Pere Soler, ha destacat que el nou itinerari trenca "la barrera arquitectònica" que suposava la rotonda i facilita la connexió amb tota l'àrea econòmica al voltant de la carretera de Rubí.

"Per nosaltres és important. Donava una mala imatge i hi havia elements que podien ser perillosos", ha afegit Soler sobre el fet que les obres haguessin estat aturades durant mesos. Per Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat, es tracta d'una actuació més per "seguir incentivant una mobilitat més activa i sostenible i avançar cap a una ciutat on l'ús de la bicicleta sigui predominant". "Molt recentment ha entrat en funcionament la Zona de Baixes Emissions, que ha de servir també per reduir el trànsit de cotxes", ha afegit.

hipodrom carril bici

El nou itinerari per a vianants i bicis a l'hipòdrom FOTO: Localpres

 

Segons Soler, en els primers dies de funcionament del nou carril "no hi ha hagut excessives complicacions" en el trànsit. Cal recordar que una primera proposta de l'anterior govern va ser de reformular la circulació entre la rotonda de l'hipòdrom i les altres dues rotondes de l'entrada de Sant Cugat, que finalment va quedar descartat pel col·lapse que es generava.

La connexió amb Rubí

El següent pas serà unir el carril de la rotonda de l'hipòdrom amb la rotonda del Centre Comercial. En una primera fase, que podria estar enllestida en uns dos anys, s'arribarà fins a l'encreuament de la Boehringer. En la segona, fins al Centre Comercial. "És important complementar la connectivitat amb els municipis del voltant. Moltes vegades no només ens movem per només Sant Cugat i també anem a altres ciutats", ha recalcat Alba Gordó. Per Pere Soler, un cop estigui enllestit tota l'obra, la connexió en bici i a peu entre Sant Cugat i Rubí serà fins i tot més amable que amb Cerdanyola. El carril bici anirà pel costat esquerra de la carretera de Rubí (anant en direcció de Sant Cugat a Rubí).

img 20180208 wa0009 37 1600x800 46 800x400

El tram que uneix el centre comercial amb el Leroy Merlin FOTO: Artur Ribera

Un tema important a resoldre i que fa anys que genera les queixes de la ciutadania, especialment de Rubí, és el pas per a vianants i ciclistes per sota el pont de l'AP-7, entre el Centre Comercial i el Leroy Merlin (que forma part de Sant Cugat). Les obres acumulen diversos retards, ja que fa temps que s'havia presentat el projecte i el pressupost. Soler ha detallat que és una obra que haurà d'executar l'Incasòl i que l'Ajuntament ja està elaborant el projecte.

"La solució ja hi és. Hi havia un problema de l'aprovació del Ministeri, que és qui ostenta la franja de l'autopista i els carrils d'entrada i sortida, però la Generalitat ja va arribar a un acord amb Foment. L'Incasòl ens va demanar la tramitació del projecte i ja s'hi està treballant. Un cop aprovat, es retorna a l'Incasol, que ho té tot preparat per començar les obres. Es podria enllestir relativament ràpid", ha assegurat Soler.

Més info: Nou retard per arreglar la carretera de Rubí

Rius i Taulet

Per l'altre extrem, ja han començat les obres per connectar la plaça del Xic amb el carril bici existent en un tram de Rius i Taulet. Durant aquests dies, el trànsit està tallat entre l'avinguda de Graells i la rotonda del Xic, ja que s'estan eliminant les illetes centrals i es farà un carril bici d'una direcció a cada banda del carrer. Una vegada realitzades totes aquestes connexions, aquest carril bici tindrà una llargada de 2’5 quilòmetres que unirà l’Anella de Mobilitat Verda (centre de Sant Cugat) i Rubí.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.